реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Влада готується до народного протесту

Представники Партії регіонів зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який передбачає розширення повноважень службовців Внутрішніх військ МВС. Влада готується до придушення можливих заворушень, зазначають експерти. Водночас в опозиції вважають, що проект закону передбачає лише «косметичні» зміни.

Проект закону «Про Державну службу правопорядку» передбачає розширення повноважень Внутрішніх військ МВС. Згідно з законопроектом, військовослужбовці Державної служби правопорядку матимуть право: перевіряти документи, проводити огляд осіб, їх речей і транспортних засобів, затримувати осіб, входити до житла та приміщень установ, підприємств, організацій та проводити їх огляд, проводити розшукові дії.

Крім того, майбутня Державна служба правопорядку, може отримати особливо широкі повноваження у разі введення надзвичайного стану, наголосив у коментарі для Радіо Свобода провідник громадянського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк.

Питання у тому, наскільки швидко Янукович, за відсутності економічних мотиваторів, зможе виховати таких міліціонерів, які є у Росії, Білорусі
Олександр Данилюк«Якщо відслідкувати ту кількість законопроектів, які стосувалися б поведінки держави в умовах надзвичайного стану, зрозуміло, що Президент Віктор Янукович готується саме до такого сценарію. Питання тепер не у повноваженнях, питання у тому, наскільки швидко Янукович, за відсутності економічних мотиваторів, зможе виховати таких міліціонерів, які є у Росії, Білорусі», – каже Олександр Динилюк.

Радіо Свобода



Теги:мвс, заворушення, реформа міліції внутрішні війська, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Донецьки бандити ось вже 2 з половиною роки створюють поліцейську державу з імітацією судової та інших гілок. Змінити її можливо буде не в результаті виборів, як у цівілізаціях, а лише у наслідку повстання.
avatar