реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вкрадено 5% голосів - оголосила Батьківщина

Станом на 19:00 2 листопада Чернігівська обласна виборча комісія ще не почала отримувати результати з територіальних виборчих комісій області. Робота завмерла на місцях. І навіть ті ДВК, де вже готові результати не поспішають їх передавати вище. У більшості ця ситуація стосується тих районів, де «Батьківщина» має значний рівень підтримки.
Голова Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола зазначає: «Те, що протоколи з мокрими печатками не передаються до обласної виборчої комісії може свідчити тільки про одне – на місцях відбуваються спроби фальсифікацій, спотворення волевиявлення громадян».
Дивним також є той факт, що зранку 2 листопада представник Партії регіонів Володимир Вінниченко під час прес-конференції, організованої прес-клубом реформ, заявив, що згідно даних паралельного підрахунку голосів, який вони проводили, у них вже є данні майже з 95 % дільниць. Він також назвав результати голосування до Чернігівської обласної ради. Зокрема за їх даними Партію регіонів було віддано 21,8 %, а партія «Батьківщина» отримала близько 19 %.
Ці результати розбігаються з результатом екзит-полу, що був проведений дослідницькою компанією «GFK Україна». Відповідно до її даних ВО «Батьківщина» мала набрати 23,55 %. Якщо ж порівняти ці данні з результатами підрахунку провладної партій, то у партії ВО «Батьківщина» відібрали біля 5% голосів.
«Викликає велике занепокоєння те, що офіс Партії регіонів мав данні голосування швидше, ніж обласна виборча комісія. Більш того, цілком можливо, що зібравши ці данні приймалося рішення на яких дільницях і як потрібно «підправити» рішення на користь Партії регіонів. Всі факти вказують на непрозорість організації виборчого процесу і вплив провладної партії на їх перебіг», - наголошує Олександр Кодола.
Як стало відомо на деяких дільницях членів комісії до заповнення протоколів стали відпускати до дому, посилаючись на їхню втомленість. Проте попереджали, що телефонному режимі будуть повідомляти про результати підрахунку. А це могло дати можливість проводити фальсифікації на місцях.

Семененко Сергій Михайлович,
прес-секретар БЮТ в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar