реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Вітер перемін для Ніжинського історичного музею

Сьогодні конкурсна комісія обрала Сергія Зозулю директором Ніжинського краєзнавчого музею ім. Спаського І.Г. Шляхом таємного голосування за нього віддали 5 голосів, за Геннадія Дудченка 3, за Сергія Разона - 1. Наталя Дмитренко і Андрій Медвідь не набрали жодного голосу. Представником від БФ «Ніжен» у конкурсній комісії була Тетяна Ткаченко. По це повідомив сайт благодійного фонду Ніжен

Перед голосуванням кожен кандидат виступив з презентацією планів роботи на посаді директора музею та відповідав на запитання членів конкурсної комісії і представників громадськості.

Зокрема, директор БФ «Ніжен» Микола Шкурко задав питання про повернення історичних цінностей, вилучених з ніжинських музеїв (чого тільки варта нумізматична колекція, що тепер є в Ермітажі, РФ!), а також про співпрацю з Українським інститутом національної пам’яті. Про такий важливий напрямок не йдеться в Положенні музею, що, виявляється, стало сюрпризом для претендентів.

Говорили вони більше про господарські проблеми, участь у розвиткові туризму, хоча це не є пріоритетом музейного закладу, а от про кадрові зміни не наголошувалося. Про скандальну історію з екскурсоводом музею, яка відмовилася говорити державною мовою не згадували, а це якраз і стало сигналом до потреби кадрових перемін, починаючи з керівника закладу.

Сергій Зозуля досить ще молодий, але досвідчений працівник пам’ятко-охоронної та музейної справи. Побажаємо ж йому не повторювати помилок попередників, не боятися перемін, у тому числі делікатних кадрових, успіхів на шляху перетворення Ніжинського краєзнавчого музею ім. Спаського І.Г. на справжній центр відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу в тисячолітньому Ніжині!



Теги:БФ Ніжен, історичний музей, історична пам'ять, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar