реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Віталію Коржу - вітання з ювілеєм!

Віталій Терентійович Корж – відомий український політичний і громадський діяч, науковець, наш земляк з Чернігівщини. Народився 16 серпня 1938 року в селі Дроздівка Куликівського району у простій селянській родині. І хоч уже понад півстоліття мешкає в Києві, ніколи не поривав зв`язків з рідним селом, допомагає землякам, є активним членом Чернігівського земляцтва в Києві. Заслужений економіст України, кандидат економічних наук, Почесний громадянин Києва.

За плечима – наполеглива праця на залізничному транспорті, в економіці, науковому середовищі, бізнесі інтернет-технологій. Щодо останнього – то він разом з синами 30 років тому створив першу в Україні мережу провайдерів інтернету «Глобал Юкрейн». Віталій Терентійович – депутат Верховної Ради України трьох скликань, бере активну участь у благочинній роботі. Він автор численних публікацій у періодиці, кількох книг публіцистики.

З книги життя «Еківоки»

Віталій Корж написав у 2019 році книгу прози «Еківоки». Це цікаве поєднання художнього і документального письма, книга оповідань, новел, етюдів, а сам автор влучно назвав їх оповідками. Вийшла у Чернігові, у видавництві «Десна», у гарному поліграфічному виконанні. Книга зайняла перше місце в номінації прози в обласному конкурсі «Книга року-2019». За цю книгу автор у 2020 році відзначений головною творчою нагородою Чернігівщини – Премією імені Михайла Коцюбинського.

У моїй газеті «Світ-інфо» в номерах 144,146, 148, 202, 248 надруковано кілька оповідань з книги. Так само і в другій моїй газеті – літературно-мистецькій «Струна». Ось одне з цих оповідань, з № 248 «Світ-інфо». Любов Василівна, про яку тут ідеться, – це дружина Віталія Терентійовича, з якою вони в любові і злагоді живуть уже понад пів століття, виростили двох синів.

І найкращі вітання Віталію Терентійовичу з його ювілеєм 16 серпня.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:видатні земляки, Віталій Корж, Петро Антоненко, Дроздівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar