реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Висвітлення вибуху по вул. 50 років ВЛКСМ у ЗМІ: непрофесіоналізм чи замовлення ?

Вважаю, що розгорнуті матеріали, як «під копірку», майже в усіх місцевих друкованих тижневиках Чернігівщини з жахливим натуралізмом при поданні фактів та головне з готовим висновком ще до завершення офіційного розслідування щодо штатного «самогубця Е. Ільїна» є прямим тиском на слідство. Йдеться про висвітлення в чернігівських засобах масової інформації про жахливий вибух з людськими жертвами у житловому будинку у Чернігові 26 березня ц.р. по вулиці 50 років ВЛКСМ.
Хто замовив?
Питання риторичне!
Тепер навіть якщо в ході слідства з’ясується, що було щось інше, то слідству навряд чи вдасться піти проти цієї «самогубної версії», розкрученої у ЗМІ.
Маємо типовий приклад використання ЗМІ (або що найменше непрофесіоналізм журналістів. Хоча якщо приплатили живими грошами, то – ні ) з метою зомбування населення і тиску на слідство в інтересах ПАТ «Чернігівгаз».
Ганьба і сором!
Уявіть, що так безвідповідально будуть говорити про ВАС ОСОБИСТО? І як захистити ВАШУ честь, гідність, об’єктивність, правду, презумпцію невинності?
Звісно, репліка Владислава Савенка «Вибух ЧОГО трапився у Чернігові ?» на сайті «Високий Вал» про деякі сумніви щодо версії суїциду – це спроба хоч трохи реабілітувати професію журналіста. За що йому треба подякувати.
І останнє.
Панове журналісти, потрібна серйозна розмова у Вашому професійному середовищі про те, як треба об’єктивно та на користь людям і слідству висвітлювати подібні трагедії.

Сергій СОЛОМАХА
член Чернігівської обласної організації ВТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка,
заступник голови Чернігівської обласної організації УНП








Коментарі (5)
avatar
1
Пане Сергію!
А чому це Ви відволікаєте увагу спільноти від конкретного винуватця та обставин вибуху то на Ярову, то на журналістів, то на високі матерії? Ця людина спричинила велике горе і біду багатьом людям, і не важливо зробила вона це навмисно чи не навмисно. Не думаю, що Ви хотіли б, щоб така людина жила поряд з Вами, якщо вона зробила це і не навмисно. В таких людей не буває ні честі, ні гідності, ні відповідальності перед сусідами.
avatar
3
Пане, Горяєве, мова йде про професійне висвітлення надзвичайних ситуацій і вплив цих повідомлень на формування громадської думки під виглядом замовної "джинси", а отже плив і тиск на слідство.
А де гарантія, що вході слідства буде розкрита інша причина вибуху, ніж суецид?
Де призумпція невинності?
Невже, Вас не турбують непоодинокі випадки коли люди були безвинно засуджені за вбивства або згвалтування, бо цього вимагали розлючена громадськість, родичі потерпілі і хотіли "браві" правоохоронці, захищаючи честь свого мундиру.
avatar
5
Пане Сергію!
Доля безвинно засуджених людей мене турбує.
Але мене ще більше турбує та обставина, що в тисячі разів більше людей безвинно страждають через так званий людський фактор - на дорогах, в побуті, на виробництвах. Та й основною причиною Чорнобильської аварії був саме людський чинник чи фактор.
avatar
2
Видно Ви,пан Горяєв не служили у війську.Мені ліньки шось писати,краще поцікавтеся в неті про вакумні бомби,може очі відкриються,а ПО СУТІ СПРАВИ,ТЕ ЩО Я ЧУВ ПО ВИБУХУ-ТУПІСТЬ НЕЙМОВІРНА...
avatar
4
Пакулю.
Тому й неймовірні здогадки, слухи, підозри та побоювання, що нема конкретики.А про вакуумну бомбу Ви, певне, пожартували?
avatar