реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Прокуратура припинила свавілля ПАТ «Чернігвобленерго»

Апеляційним судом Чернігівської області 10.02.2015 залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким відмовлено у задоволенні позову ПАТ «Чернігівобленерго» до пенсіонерки з Чернігова про стягнення з неї 4 тис. грн. заборгованості. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області

Як з’ясувалося, життєві обставини літньої жінки змусили її ділити у судах власне житло із онуками, які привели належне їй приміщення у повну непридатність.

Бабуся, яка і до цього часу не може проживати у власному будинку, протягом двох років намагалася поновити електропостачання, неодноразово звертаючись до ПАТ «Чернігівобленерго».

Переговори з енергопостачальником тривали понад два роки.

Після чергового скандального звернення пенсіонерки про необхідність встановлення в її житлі лічильника до неї прийшли інспектори з енергонагляду Чернігівобленерего з рейдовою перевіркою, склали акт про порушення Правил користування електроенергією та нарахували збитки в розмірі 4 тис. грн.

Тобто, скориставшись похилим віком, слабким зором та малограмотністю пенсіонерки, під виглядом встановлення лічильника ПАТ «Чернігівобленерего» намагалося стягнути неправомірно нараховані збитки з того, хто, навпаки, приклав максимум зусиль для укладення з ПАТ договору про користування електричною енергією, як це передбачено чинним законодавством.

Принципова та наполеглива позиція органів прокуратури, які представляли інтереси громадянки похилого віку в судах обох інстанцій, сприяла винесенню законного, а найголовніше, справедливого судового рішення — на користь громадянки.

Довідково:
У поточному році прокуратурою області направлено в суд ще один позов до ПАТ «Чернігівобленерго» — про зобов’язання відшкодувати соціально незахищеній громадянці збитки, завдані пожежею, яку спричинило коротке замикання в розташованій біля її двору трансформаторній підстанції.



Теги:прокуратура Чернігівської області, монополія, користування електрикою, Чернігівобленерго


Читайте також



Коментарі (0)
avatar