реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Три групи браконьєрів будуть засуджені

У Ріпкинському районі до кримінальної відповідальності притягуються три групи браконьєрів, які винищували рибу «електровудками»

Прокуратура Ріпкинського району направила до суду обвинувальний акт стосовно двох браконьєрів, які на озері Клубівське, яке є затокою р. Сож, влітку минулого року були затримані при здійсненні добувного рибного промислу за допомогою електроструму.

Один із обвинувачених, рухаючись по воді на гумовому човні, за допомогою забороненого знаряддя — «електролову» — здійснював незаконний вилов і масове знищення риби безпосередньо. Інший, приїхавши разом зі своїм спільником, знаходився на березі озера і координував дії товариша за допомогою радіостанції. На момент затримання цими особами було виловлено 8 сомів.

Дії кожного зі спільників в обвинувальному акті кваліфіковано за ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом).

Санкція статті передбачає штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Окрім покарання браконьєри зазнають суттєвих матеріальних втрат, відшкодовуючи до бюджету завдану рибному господарству України шкоду згідно з діючими таксами (у даному випадку за кожного сома по 425 грн).

Зараз прокуратурою Ріпкинського району здійснюється процесуальне керівництво ще у 2 кримінальних провадженнях за фактами незаконного вилову риби за допомогою електростуму. В одному з них мова йде про факт, коли підозрювані особи виловили 61 сома, в іншому — 11 сомів, 7 лящів та 1 язя.

Прокуратура району буде наполягати на реальному позбавленні волі осіб, які здійснювали незаконний вилов риби, оскільки застосування електроструму є способом масового знищення риби.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Сож, браконьєри, Ріпкинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar