реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вирок і підозра за антиукраїнство

Власнику підприємства повідомили про підозру у пособництві державі – агресору, а колишнього міського голову Сновська засудили за виправдовування збройної агресії.

У першому випадку, як повідомив офіс Генерального прокурора, бізнесмен до повномасштабного вторгнення рф на територію України зареєстрував на тимчасово окупованій території Донецької області підприємство й організував серійне виробництво широкої номенклатури кабельно-провідникової продукції. Він налагодив співробітництво з рядом підприємств, як на тимчасово окупованій території Донецької області, так і на території рф.

Постійно перебуваючи на Чернігівщині, чоловік продовжив бізнес на тимчасово окупованій території та забезпечив дистанційне керування підприємством через спільників серед жителів Донецька. Він перереєстрував підприємство на окупованій території відповідно до російських законів, платив податки і сам часто їздив у росію.

Санкція статті Кримінального кодексу, за якою йому вручено підозру, передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

У другому випадку мова йде про колишнього голову Сновська Романа Зуба, який був свого часу обраний очільником міста, представляючи Радикальну партію Олега Ляшка. Пійманий на отриманні хабара, протягом 5 років відбував покарання у Бориспільській колонії, перед тим переховувався в Росії. Звільнившись, продемонстрував дії, які суд кваліфікував як глорифікацію та виправдовування збройної агресії РФ проти України. За що отримав два роки позбавлення волі.

Підозру йому вручила Служба безпеки України, в повідомленні якої йшлося, що під час окупації області Роман Зуб продемонстрував окупантам, що готовий до співпраці. Для цього почав поширювати в Інтернеті дописи, в яких хотів дискредитувати Сили оборони та популяризував терористичні організації «Л/ДНР». Пізніше, у вересні 2022 року, вже іншому контакту Роман Зуб надіслав відеозвернення президента росії путіна. Судова лінгвістична експертиза підтвердила наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації дій країни-агресора.

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"

Чернігівська область.

Фото з сайту Генеральної прокуратури.



Теги:СБУ, зрадники, широка війна, Сновськ, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar