реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Він був художником від Бога

З глибоким сумом і печаллю повідомляю, що на 68 році життя, після тяжкої, тривалої хвороби відійшов у вічність відомий і шанований в Прилуках талановитий художник, палкий патріот України, дбайливий господар і сім’янин, люблячий батько і дідусь - Анатолій Миколайович Риженко.

Анатолій Миколайович народився 24 червня 1955 року в Прилуках. У свій час закінчив Київський державний коледж декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Працював у Прилуцьких художніх майстернях, а згодом організував свій художній салон.

Він був художником від Бога. Самодостатній, виважений, незалежний. Вільний від умовностей, набридлих стереотипів, банальності та брутальності сучасного життя. Не любив публічності. Інтелектуал і естет. До того ж - максималіст, був дуже вимогливимй до себе. Він не терпів фальші, неправди, штучності.

Анатолій Миколайович за своє життя створив стільки картин, що їх не вмістить жодна величезна галерея світу. Його роботи зберігаються в галереях та приватних колекціях України, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Голландії. Учасник всеукраїнських та міжнародних арт - фестивалів, виставок, перформансів.

Багаторічна дружба зв'язувала нас. Зовсім недавно ми разом подорожували до Пирятина своєю дружньою чоловічою компанією, відвідали садибу-музей українського побуту. Два дні тому телефонував мені, говорив, що йому вже краще, а сьогодні прийшла сумна звістка.

Спочивай з миром, друже!
Нехай добрий, світлий спомин про Анатолія Миколайовича назавжди залишиться у серцях рідних, колег, усіх, хто його знав, любив та шанував. Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце людини, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та чесно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть! Поділяю біль та горе рідних! Висловлюю глибокі співчуття родині:сестрі, сину Богдану, невістці Яні, внукам Назару і Маші.

Упокій, Господи, душу спочилого раба Твого новопреставленого Анатолія, і прости йому всі провини його вільні й невільні і даруй йому Царство Небесне. Амінь.

Віктор КОПАЧЕВСЬКИЙ



Теги:Художники, Прилуки, Анатолій Риженко, Віктор Копачевський


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Так, невблаганно відходять особистості, а з ними й покоління, якому пощастило докласти зусиль для Незалежності. Добре, що залишаться картини, музейні експозиції, свіча пам'яті, що зігріватиме спогадами про зустрічі.
avatar