реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Віктор Пинзеник: "Тимчасова адміністрація банку - шлях для зловживань"

"Зранку я мав приємність говорити не про політику, а зі студентами - про економіку. І запитав у них скільки коштує у Чернігові сало. Сказали,що 50 гривень. Так ось - скільки коштує сало в Чернігові - я знаю, а скільки долар - не знаю. Бо його нема у вільному продажі" - так відомий економіст Віктор Пинзеник на прес- конференції у Чернігові розповідав про спекулятивний курс долару і неефективні дії Національного банку по його регуляції.

Віктор Пинзеник, що приїхав до Чернігова у рамках передвиборної компанії Блоку Петра Порошенка, в списку якого він і знаходиться, переконаний, що ситуація з банком "Демарк", коли спочатку Нацбанк дає 40 мільйонів на рефінансування, а потім вводить тимчасову адміністрацію, коли їх розкрадено - шлях до зловживань. Він навів приклади, як Туреччині закривали банки, навіть не доводячи до виплат із Фонду гарантування вкладів - розраховувалися активами банку- банкрута. І замість введення тимчасової адміністрації треба негайно розпоряджатися активами і в наших ситуаціях із банками. В Австрії держава купила банк- банкрут у власників за 1 євро, але з вкладниками розрахувалися, націоналізувавши банк.

"Я не кажу, що треба рятувати власників банку - треба рятувати банк" - Віктор Пинзеник.

Голова обласної організації Блоку Петра Порошенка, народний депутат Владислав Атрошенко наголосив, що якраз з цього приводу - бездіяльності регулятора, він звернувся із запитом до правоохоронних органів.



Теги:Владислав Атрошенко, Блок Петра Порошенка, Віктор Пинзеник, Демарк


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
він америку не відкрив у цьому, але вже вистачить говорити, треба робити, а вони наберуть відкатів, хабарів а потім лапшу вішають!
avatar
0
2
До того ж сам Петро Порошенко тривалий час був Головою ради Національного банку.
Складається враження, що Віктор Пинзеник за стільки років(20 з гаком) не в силах побороти Систему, створивши нову, справедливу Систему. Звернутися із запитом до правоохоронних органів - це поскаржитися старій Системі на її недосконалість. Що тут нового? А Президент каже ж: "Жити по-новому!" Тобто, змінити Систему. Бо просто реформами тут не обійтися.
avatar