реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Віктор Лазар видав книгу Петра Пиниці

Поет Петро Пиниця народився в українській Городні, а змужнів під чужими зірками, за його власним зізнанням. Тому й писав російською. Але любляче серце було й залишається у Городні.

Редакційно- видавничий центр "Сіверщина" щойно видав посмертну збірку поезій Петра Пиниці "Ухожу в кленовые метели". У радянський час значна частина його поезій поширювалася підпільно -- нині подано і ці вірші, і поему "Брезентоград".

Ініціатором видання став депутат обласної ради, голова асоціації роботодавців "Сіверщина" Віктор Лазар, який особисто знав Петра Пиницю: "1980 року я працював майстром будівельної дільниці спеціальних робіт будівельно- монтажного управління "Чернігівнафтогазгеологія". Одного разу наш головний інженер Олексій Дмитрович Руденко підвів до мене невисокого худого чоловіка і сказав: "Вікторе, це Петро Іванович ПИниця. Він друг моєї сім'ї, візьми його собі на дільницю, він поет та ще й непоганий слюсар. Так я вперше зустрівся з Петром Пиницею".

Збіркою "Ухожу в кленовые метели" Віктор Лазар віддає останню шану пам'яті своєму товаришу, прекрасному поетові з Городні Петру Пиниці.






Теги:РВЦ Сіверщина, Віктор Лазар, городня, Петро Пиниця, нові книги, Поезія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar