реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Віктор Ющенко про фронти Януковича і Тимошенко: обидва східні

На з"зді "Нашої України" Віктор Ющенко визнав свою поразку, але не визнав поразки українців.

"Мою позицію щодо уроків виборів Президента України у 2010 році перекручували в пресі і політичних колах багато разів.
Тому ще раз хочу повторити свій погляд на цей процес. Хочу сказати чітко і ясно, щоб не допускалися вільні тлумачення: найбільшу шкоду Україні несуть два зла – авторитаризм і махровий популізм, а по-простому – брехня. Повторюю ця брехня під національними одежами.

Авторитаризм – бо це завжди окупант. Це – загарбник. Він загарбує твої права, твої можливості, твій вибір, твоє майно, все, що тобі належить. Навіть твою мову, твою мрію – тому це є зло.

А махрова брехня – бо це завжди хвороба. Вона діє по-іншому. Спочатку, вона знищує організм зсередини. Вона спочатку конкурує, як рак в тілі, з його здоровими силами, крутить голову, засліплює, підминає, а потім забирає сили. І в решті решт забирає твою свободу, твою мрію. Хочу великим курсивом виписати для української нації – кінцевий результат цих двох сценаріїв для України один і той же – це втрата свободи, суверенітету, а за цим і державності. Питання лише в часі.
Час підтверджує мої слова.

Саме тому на президентських виборах для мене був конкретний бій. Нажаль на два фронти. Нажаль і обидва східні.
Але остаточна перемога все одно буде за могутньою, національною правдою.

Українські люди рано чи пізно у всьому розберуться, і не захочуть жити в гестапо, у резерваціях, під ногою окупанта чи в обіймах брехні".
Віктор Ющенко:" Хочу надзвичайно ясно сказати, донести до вас і своєї нації - У 2010 році програла конкретна людина.
Програв я. І крапка. Цим я хочу сказати, що не програли ви.

Цим я хочу сказати, що не програли мільйони людей. Це саме головне, що ми робимо урок з президентських виборів 2010 року! Не програла колосальна людська енергія, яка з’явилася 2004 року. Ми вже ніколи не будемо рабами іншої держави.

Ця енергія акумулювалася у злості, у роздратуванні, у розчаруванні, можливо інших почуттях: чи то конкретним політиком, політиками, чи то політикою як такою, політиканством. Але я переконаний, що ніколи це розчарування не стосувалось України.

Переконаний, що це був конкретний бій.
Нехай нинішня влада не створює собі ілюзій".




Теги:окупація, Ющенко, вибори, Ю.Тимошенко, популізм, Наша Україна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar