реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Виконком прийняв рішення по будівництву в Березовому гаю

Сьогодні виконком Чернігівської міської ради одноголосно підтримав відміну містобудівних умов та обмежень для одного з трьох будинків у районі Березового гаю (по вул. Пухова), проти спорудження яких активно виступають жителі цього мікрорайону. Офіційна назва рішення - Про визнання таким, що втратив дію, пункту 1.1 рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 1 вересня 2016 року № 394 «Про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок».

Ініціатором сьогоднішнього рішення виконкому став Чернігівський міський голова. Перед голосуванням він пояснив ситуацію, що склалася:

- Питання зведення трьох будинків на ділянці, яка практично межує, а в одному випадку заходить на територію Березового гаю збурило громадськість. Я особисто вчора виїздив на місце з профільним заступником, начальником управління архітектури та забудовником. Ми дивилися план-схему та де планується розташування цих будинків на місцевості. Я вважаю, що логічною і однозначною в цьому випадку є наша реакція як міської влади, яку обирали люди.

Там три черги, перша – найдальша, яка заходить на територію колишнього озера. Візуально навіть видно, що цей будинок заходить своїм кутом у березовий гай. Моя ініціатива – що відкоригувати прийняті раніше рішення в частині першої черги треба однозначно.

Стосовно другої та третьої черг: щоби уникнути можливих судових позовів з усіх сторін і тому подібного, я пропоную це питання поки довивчити. Зокрема, щодо меж. Адже наше сьогоднішнє рішення в цьому питанні ускладнюється тим, що межа паркової зони не визначена. Доручення управлінню архітектури: чітко дати юридичний висновок, чи потрапляє це будівництво в зону зелених насаджень.

Скасування раніше прийнятих виконкомом рішень стосовно саме першої черги могло би бути компромісним для громади та забудовника, - додав Владислав Атрошенко. – Але далі вже, як говорять, історія покаже.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Теги:Владислав Атрошенко, Березовий гай, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar