реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Військова техніка тепер випробовується в Чернігові

Державний науково­-випробувальний центр Збройних Сил України відзначив своє 84-річчя

Випробування авіаційної техніки, безпілотників, ракетно-артилерійського, протиповітряного та бронетанкового озброєння, засобів оптико-електронної протидії. Це — лише деякі із завдань, які успішно виконує Державний науково­-випробувальний центр Збройних Сил України. Після злочинної анексії Криму Російською Федерацією фахівці Центру не зрадили Батьківщину і перебазувалися на материкову Україну. Зараз Центр розміщений у Чернігові. Сьогодні, 4 березня, він святкує свою 84-у річницю.

З днем військової частини колектив Центру привітав голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч під час урочистостей 3 березня.

«Хочу подякувати військовослужбовцям Центру за те, що вони не зрадили своїй військовій присязі, — наголосив він. — Покинути обжиті місця і переїхати на нове місце служби — це багато чого варте».

Він імені усіх жителів області Валерій Куліч висловив сподівання, що прибуття Центру на Чернігівщину дасть новий поштовх розвитку області, збагатить її людський та економічний потенціал.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність та з нагоди 84-ї річниці створення військової частини голова облдержадміністрації вручив працівникам Центру почесні відзнаки.

Також колектив Державного науково­-випробувального центру ЗСУ привітали перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, командири та ветерани, представники освітніх установ та бізнесу.

«Ми знайшли всебічну підтримку на Чернігівській землі з боку керівництва області та міста Чернігова […], — зазначив командир Центру полковник Володимир Башинський. — Протягом останніх двох років робота колективу Центру була спрямована на вдосконалення військової техніки та оснащення Збройних Сил кращими розробками вітчизняних та закордонних зброярів, підвищення боєздатності нашого війська».



Довідково

Державний науково-­випробувальний центр Збройних Сил України веде свою історію з 4 березня 1932 року. Цього дня у Севастополі була створена морська випробна станція Військово-повітряних сил (ВПС) Червоної Армії. У 1936 році на її базі було створено науково­випробний інститут морської авіації. Після багатьох реформувань інститут у 1952 році перебазувався до м. Феодосія, а у 1961 році став одним з управлінь Державного науково-­випробного інституту ВПС ім. В.П.Чкалова.

Після здобуття Україною незалежності, наказом Міністра оборони України на базі управління у лютому 1992 року було створено Державний авіаційний науково­-випробувальний центр Збройних Сил України.

У 2006 році Центр перетворений в базову міжвидову структуру Міністерства оборони України – Державний науково-­випробувальний центр Збройних Сил України (ДНВЦ ЗС України). Він став головною організацією з проведення випробувань усіх видів озброєння і військової техніки та забезпечення навчань військ.

У травні 2014 року у зв’язку з окупацією Автономної Республіки Крим Російською Федерацією, ДНВЦ ЗС України був передислокований до м. Чернігів.

Після цього фахівці ДНВЦ виконали цілий ряд важливих завдань, вирішенням яких раніше займалися численні інститути та спеціалізовані випробувальні установи Радянського Союзу. Це — випробування, спрямовані на продовження ресурсу авіаційної техніки, освоєння методів експлуатації і підвищення надійності військової техніки, участь в дослідженнях з військово­-економічного обґрунтування програм розвитку військової техніки та озброєння.

Протягом самого лише 2015 року Центр провів десятки випробних науково-­дослідних робіт.

Проводилися випробування:

– авіаційної техніки;

– безпілотних авіаційних комплексів;

– ракетно­-артилерійського озброєння;

– комплексів озброєння протиповітряної оборони;

– бронетанкового озброєння;

– випробування стрілецької зброї, оптичних засобів.Чернігівська ОДА



Теги:державний випробувальний центр, Чернігівська ОДА, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar