реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Вийшла книга. Не друкована, а вишита

Вихід книги на самому прикордонні, що живе під обстрілами, — вже диво.

Але якщо ця книга не надрукована, а вишита — диво подвійне.

У Семенівці побачила світ нова книга з віршами тутешнього поета Сергія Петрусенка з села Тимоновичі. Її не просто надруковано, вона була вишита Ольгою Селюковою, майстринею з Семенівки.

«У тяжкі воєнні часи кожен шукає свою розраду. Для мене найкраща — вишивання. Люблю поєднувати прекрасне з корисним. Так побачила світ нова вишита книга чудового митця, майстра слова. Перебивала тривога, але мистецтво взяло верх», — каже Ольга Селюкова.

Майстриня родом із села Янжулівка, де від крайньої хати до неспокійного кордону — хіба що 300 метрів. А живе у Семенівці, яка за десять кілометрів від кордону. Працює керівницею гуртків Центру дитячої та юнацької творчості у Семенівській громаді. Її захоплення — ляльки. Але втілила і такий сміливий задум — вишиту книгу. Робота почалася від Дня Соборності і тривала до весни.

«Змалку любила дивитися, як вишивала, плела мама, з дитинства захопилася цим мистецтвом, — каже майстриня. — Постійно працюю над вдосконаленням своєї майстерності. Сміливо втілюю в життя свої задуми та проекти».

Семенівська громада практично кожного дня обстрілюється росіянами.

«Я знаю та вірю, що прийде день — І на Семенівщині знову стане тихо», — вишила вона слова поета.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Семенівська громада, нові книги, Василь Чепурний, Вишивка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar