реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Війна за українські душі

Як відомо, практично вся сучасна молодь спілкується в Інтернеті. Про це прекрасно знають і ті, хто використовує можливості соціальних мереж для розпалювання ворожнечі, ненависті, поширення сепаратистських ідей. Одним словом – хто веде проти нашої країни інформаційну війну.

За словами фахівців, в сепаратистських групах, які діють в соціальних мережах, як правило, тільки близько двох – трьох відсотків реальних людей, що проживають в східній Україні.

Решта – або фейкові (фальшиві) акаунти, або спеціально найняті російськими спецслужбами люди, яким поставлено чітке завдання – всіма способами розхитувати ситуацію, поширювати антиукраїнські настрої, нагнітати напруженість.

До речі, не так давно у тому ж Інтернеті був опублікований довжелезний список так званих «кремлівських ботів», робота яких полягає у розміщенні коментарів та постів антиукраїнського змісту. І спецслужби агресора виділяють на їхнє утримання надзвичайно солідні суми коштів. Бо наразі доля перемоги вирішується не тільки на фронті, а в соціальних мережах агресія не менша, а часто навіть більша, ніж на лінії зіткнення.

Особливо привільно «кремлеботи» почуваються у російських соцмережах, таких як «Однокласники» чи «ВКонтакті».

Для завоювання українців у віртуальному просторі використовують і російських (та й не тільки) «зірок». Наприклад, одна з таких «зірок» активно включилась в антиукраїнську пропаганду навзамін обіцянки присвоїти звання народного артиста Росії. І таких випадків досить багато.

Працівники правоохоронних органів Чернігівської області неодноразово звітувались про викриття “місцевих” прихильників т.зв. “ЛНР/ДНР”, які намагаються популяризувати на Чернігівщині сепаратизм, а також періодично проводять у молодіжному середовищі профілактичні заходи щодо небезпеки потрапляння у сепаратистські й антиукраїнські сіті в мережі інтернет. Однак важливо й самим усвідомити, що сучасна війна ведеться не тільки за території, але й за душі і свідомість людей. Протидіяти цій агресії може і повинен кожен. Аби «русский мир», який несе ненависть, смерть і руйнування, ніколи не прийшов на нашу землю.

Іван КОЛИВАН



Теги:ЛНР, Русский мир, кремлеботи, ВКОНТАКТЕ, ДНР, інформаційна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar