реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Війна в Росії: три дні боїв на кордоні з Дагестаном

Після трьох діб запеклих боїв на кордоні з Дагестаном російські джерела частково визнали факт тяжких втрат кадировців.
Агентство «Інтерфакс» повідомляє, що в ході запеклих бойових дій в четвер 16 лютого на кордоні Чечні і Дагестану було знищено 5 членів «спецназу» і ще не менше 6 отримали важкі поранення.

Федерали повідомляють, що протягом доби об'єднані сили росіян і кадировцівдвічі вступали в контактний бій з моджахедами і обидва рази були вимушені відступитися.

Таким чином, за даними російських джерел, за 3 доби боїв було убито 11 і поранено не менше 17. При цьому про втрати моджахедів немає ніяких відомостей.

Вкажемо в зв'язку з цим, що за даними джерел Кавказ-Центру, знищено не менше 13 кадировців.

У перший день боїв 13 лютого джерела КЦ повідомили, що поблизу села Сім-Сер було убито 5 і поранено 6. Моджахеди організували пастку загону кадировців. Після того, як заманили в капкан, їх атакували з двох боків, затиснувши в кліщі.

У свою чергу російські окупанти повідомили цього дня про 3 убитих і 6 поранених кадировців. Було заявлено, що загін моджахедів налічує від 30 до 40 бійців і що вони вийшли із зони бою.

Наступного дня 14 лютого росіяни передали, що поранено ще 2 їхніх. Чисельність же моджахедів була радикально «зменшена» до 5–7 бійців.

За твердженням росіян бої йшли в Казбековському районі Дагестану і в Ножай-Юртівському районі вілаяту Нохчийчоь.

16 лютого командування росіян несподівано оголосило, що на кордоні Дагестану і Чечні їм протистоїть аж 3 три загона моджахедів чисельністю в кілька десятків бійців. Протягом дня із зони боїв надходила дуже мізерна інформація.

Росіяни нарікали на погану погоду, глибокий сніг, туман і складний рельєф місцевості, який не дозволяє використовувати бронетехніку.

І ось пізно ввечері в четвер 16 лютого була поширена інформація про втрати за три доби боїв. За версією федералів за цей час знищено 11 і поранено 17. Нагадаємо, що за даними джерел КЦ знищено 13 кадировців.

Проти моджахедів воюють об'єднані сили Чечні і Дагестану, а також армійські формування російських військ. Задіяна авіація.

За повідомленням сайту "Кавказ -центр". Слова "окупанти" замінені на "федерали" та "росіяни"...



Теги:Чечня, розпад РФ, Дагестан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar