реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Війна в Росії: бої у столиці Чечні

У вівторок увечері джерела російских ЗМІ повідомили, що в Джохарі (Грозний) відбулася серія вибухів. Інформація про події, що повідомляється російськими ЗМІ і кадирівцями, як завжди в таких випадках, украй мізерна і суперечлива.

Спочатку російські ЗМІ повідомили, що перший вибух відбувся нібито при спробі полонення одного з моджахедів. В результаті вибуху, за цією первинною версією, 2 маріонетки було убито на місці.

Потім, як повідомили росіянии, в Авторхановському (колишньому Ленінському) районі Джохара відбувся другий вибух, в результаті якого були убиті і поранені декілька маріонеток.

Другий вибух на вулиці Богдана Хмельницького відбувся в той момент, коли на місці попереднього вибуху зібралися кадирівці.

Потім, за даними російських джерел, відбувся третій вибух, подробиці якого не повідомляються.

Пізніше було заявлено, що відбулося тільки 2 вибухи «смертників», проте до ранку середи 31 серпня російські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що шахідів все ж таки було 3.

Через деякий час інформація про атаки в Джохарі знову була скоректована. За новою версією, викладеною Бі-бі-сі з посиланням на джерела в МВС, увечері 30 серпня їм поступив дзвінок від невідомої жінки, яка повідомила про те, що в кафе на вулиці Богдана Хмельницького, яка веде до кадировського парламенту, зібралися люди у камуфляжі.

Близько 21:25 за місцевим часом поліцейські оточили кафе. Озброєні люди, які нібито знаходилися в кафе, спробували прорватися через оточення. «Почалася перестрілка, в ході якої відбулося декілька вибухів, — точне їх число поки не встановлене», заявило Бі-бі-сі.

Така ж плутана картина спостерігається і в повідомленнях про втрати в результаті Шахідських атак в Джохарі.

Спочатку стверджувалося, що убиті тільки 2 кадирівця. Потім ця цифра була збільшена до 4. Пізніше до 8 чоловік. Кадиров в своїй заяві скоротив цифру втрат до 7 убитих (5 поліцейських, 1 член банди МНС і 1 цивільний). Проте вранці в середу російські ЗМІ передали, що убито все ж таки 8 поліціянтів.

Тим часом джерела Кавказ-центру передають дещо іншу версію події в Джохаря.

Насправді ніякої спроби полонення моджахеда не було, а вибухів було два. Це були шахідські атаки.

За даними джерела КЦ перший шахід цілеспрямовано атакував поблизу кадирівського парламенту. Коли до місця вибуху зібрався натовп кадировців, провів вибух другий шахід. Після цього по маріонетках, практично впритул, був відкритий вогонь з автомата третім моджахедом.

В ході перестрілки третій моджахед став шахідом. Деякі свідки говорять, що після того, як у моджахеда скінчилися набої, він підірвав себе, проте ці дані неточні і спираються лише на повідомлення місцевих жителів.

За даними джерела КЦ в результаті двох вибухів з подальшим розстрілом кадировців було знищено не менше 20 маріонеток. Приблизно стільки ж (за деякими даними 23 кадирівця) отримали поранення.

Таким чином, в результаті зухвалої атаки в Джохарі увечері 30 серпня було знищено і поранено не менше 40 кадирівських солдат.

Тим часом сам Кадиров, відомий своєю маніакальною пристрастю катувати жертви паяльником в особистих в'язницях Хоси-юрта, поспішив вказати журналістам, що вибухи відбулися в «святий для кожного мусульманина день ісламського свята»

«Сьогодні самий священний день для всіх мусульман. Люди прощають один одному будь-які образи, допомагають бідним, сиротам, хворим. І цього дня підготовлені і зомбовані кимось бойовики зробили спробу зробити теракт в Грізному», — заявив Кадиров, забувши, що буквально напередодні особисто скасував мусульманське свято Ід аль-фітр і переніс на 31 серпня, тоді як весь мусульманський світ святкував закінчення Рамадана 30 серпня.

Вкажемо також, що потужна шахідська атака в Джохарі стала черговим свідченням того факту, що всі потуги російської пропаганди представити Чечню «утихомиреним регіоном» — порожній звук. Москва та її маріонетки стали жертвами власної ілюзії «мирної Чечні».

За повідомленням Кавказ-центру



Теги:Росія, Чечня, КАДИРОВ, Кавказ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar