реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Війна -- в електронній пам"яті

Український інститут національної пам’яті передав науковцям і освітянам Чернігівщини електронні матеріали міжнародної конференції «Друга світова війна та (від)творення історичної пам’яті в сучасній Україні». Відтепер мають можливість дізнатися про результати наукових досліджень вітчизняних і зарубіжних вчених з питань історичної пам’яті в Україні зацікавлені читачі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування, Державного архіву Чернігівської області, Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка, Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського, Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В.Тарновського, Чернігівської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка, Чернігівської міської бібліотечної системи.

Як відомо, 23-26 вересня 2009 р. науковий форум проведено у Києві в приміщенні Ґьоте-інституту. Серед організаторів: Український інститут національної пам’яті, Програма імені Фулбрайта в Україні, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Інститут історії НАН України, Канадський інститут українознавства (Едмонтон, Альберта, Канада), Український науковий інститут Гарвардського університету, Посольства Республіки Польща, Канади, Австрії, Франції та інші організації. У конференції взяли участь іноземні та українські історики з університетів та наукових установ України, Польщі, Росії, Канади, США, Австрії, Словаччини, Великої Британії, Франції, Німеччини. Від Українського інституту національної пам’яті перед вченими виступив заступник голови Інституту, доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк.

Читачі ознайомляться з точками зору вчених щодо різних аспектів подій Другої світової війни 1939-1945 рр. на українських землях, зокрема ролі політичних міфів про війну, стереотипів щодо війни та історичної пам’яті українського народу у дослідженні Другої світової, сприйняття подій воєнного періоду в сучасній Україні та у світі, її відображення у літературі, музиці та кіномистецтві, впливу війни на населення України, міжетнічні конфлікти і політику геноциду в період Другої світової війни.

Сергій БУТКО,
представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області




Теги:Владислав Верстюк, Друга світова війна, електронний архів, Війна, УІНП, Сергій Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar