реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Виявлення схем ухилення від сплати податків

Податківці прагнуть забезпечити належний рівень сплати податків суб’єктами господарювання з одночасним створенням умов для чесного ведення бізнесу. Це дасть змогу формувати фінансові ресурси для забезпечення соціальних гарантій.
Є фактори, які негативно впливають на рівень надходжень коштів до бюджетів. Боротьба з тіньовим сектором економіки має бути системною.
Серед характерних порушень податкового законодавства, які допускають суб’єкти господарювання, є придбання товарів і послуг, що мають стан, відмінний від основного, віднесення до складу валових витрат і податкового кредиту послуг сумнівного характеру.
Приміром, у жовтні поточного року у ході відпрацювання підприємства-боржника „Ч”, податковий борг якого перевищує 1 млн. грн., співробітниками податкової міліції ДПІ у м. Чернігові встановлено, що до складу валових витрат віднесено суму сплати на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, яка склала 2,6 млн. грн. Насправді страхові внески не сплачувалися. Хоча за такої заборгованості підприємство витрачало кошти на оплату оренди автотранспорту, продукти харчування, санаторні путівки та інші послуги, не пов’язані з господарською діяльністю.
Порушена кримінальна справа.
На сьогодні деяким суб’єктам господарювання слід зробити відповідні висновки щодо прозорості ведення бізнесу і кардинально змінити своє ставлення до сплати податків.
Бюджету вкрай необхідні кошти для розбудови економіки держави, подолання кризових явищ і виведення соціальної сфери на якісно вищий щабель. Тому податкова міліція міста активно працює над наповненням бюджетів та підвищенням податкової культури платників податків.
Сергій Бойко, перший заступник начальника – начальник ГВПМ ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar