реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Відпочивайте в Україні: грудневі фестивалі

Свята і фестивалі у грудні такі довгождані! Вони найпершими дарують нам по-справжньому новорічний настрій. Їх анонсує сайт Всвіті

«Європейська зима», Київ

Це святкове дійство із європейським присмаком. Тут гості зможуть спробувати страви кухонь Франції, Італії, Німеччини, Іспанії та, звісно, України. На фестивалі «Європейська зима» кожен охочий дізнається про національні традиції цих країн. Тут буде вдосталь розваг та веселощів. Конкурси, колядки, яскраві сюрпризи – це все чекає на киян та гостей столиці.

Презентуватимуть традиції кожної країни почергово. Кожній дадуть на презентацію кілька днів. Першими на Поштову площу вийдуть німці – 13–18 грудня, 19–21 – англійці, 22–25 – італійці, 26–30 – французи, 31 грудня–4 січня – темпераментні іспанці. Завершувати свято будуть українськими національними традиціями.

Час та місце проведення: 12 грудня–10 січня, Поштова площа, м. Київ.
Де зупинитися: у столиці є безліч місць, де можна замовити житло на кілька днів.

Фестиваль «Різдвяної та новорічної іграшки», Пістинь

Мабуть, найочікуваніше свято у грудні – День святого Миколая. Різдвяні композиції, виготовлені руками дітей, можна буде оглянути у резиденції святого Миколая на Косівщині. Також тут обиратимуть кращий різдвяний костюм та малюнок, визначатимуть кращих вокалістів та виконавців танців. Їхніми виступами можна буде насолодитися у цей святковий період.

У резиденції чудотворця також працюватимуть казкові станції: «Пан Коцький», «Курочка ряба», «Дванадцять місяців» та інші, де на дітей чекатимуть гостинці. Отримати їх малеча зможе, відгадавши загадку чи розповівши віршика. Приїздіть, буде весело!

Час та місце проведення: 19 грудня, Резиденція святого Миколая, НПП «Гуцульщина», с. Пістинь, Івано-Франківська область.
Де зупинитися: село невеличке, але у найближчих населених пунктах чи обласному центрі можна знайти різні варіанти розміщення.

«Фестиваль святого Миколая», Чигирин

Святий Миколай у будинку Богдана Хмельницького. Саме тут чудотворець зустрічатиме малечу. Подарунки, святковий настрій –все це гарантовано діти зустрінуть.

Святкування розпочнеться зі святкової літургії. Проведуть її у новозведеному храмі Святого Миколая. Далі чудотворець попрямує до своєї резиденції, де і прийматиме малюків. У цей час дорослі смакуватимуть вуличною їжею, яку пропонуватимуть на ярмарку. Тутешні куховари навіть спробують зробити найбільший в Україні гречаний вареник. Не пропустіть такого свята та можливості спробувати різноманітні смаколики!

Час та місце проведення: 19–20 грудня, історико-культурний заповідник «Чигирин», м. Чигирин, Черкаська область.
Де зупинитися: місто невеличке, але у найближчих населених пунктах чи обласному центрі можна знайти різні варіанти розміщення.

Новий рік на Софії, Київ

Грандіозні святкування Нового 2016 року та Різдва Христового, які триватимуть майже місяць! 26-метрова ялинка, прикрашена цукерками та яскравими іграшками, святий Миколай, вокалісти та цілі колективи, які колядуватимуть, співатимуть і танцюватимуть для вас! Тут обиратимуть найкращого тенора України. У вас є шанс побачити це дійство наживо. На фестивалі у грудні і аж до середини січня працюватимуть ярмарок та пряниковий будиночок, тут дітвора зможе награтися досхочу.

Тут у вас є можливість яскраво та весело зустріти прихід 2016 року та вітати народження Спасителя Ісуса Христа.

Час та місце проведення: 19 грудня–16 січня, Софійська площа, м. Київ.
Де зупинитися: у столиці є безліч місць, де можна замовити житло на кілька днів.



Теги:фестивалі, відпочинок в Україні, Пістинь, резиденція святого Миколая, Чигирин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar