реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

«Життя в стилі ЕКО» -

так зветься щорічний екологічний фестиваль, що пройшов у приватному парку природи «Беремицьке» на території Остерської громади.

Цей фестиваль, організатором якого є департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, проводиться з метою виховання дбайливого ставлення до природи і ефективного використання її ресурсів, пропагування екологічних знань, екологічної культури, здорового способу життя, привернення уваги громадськості до пам’яток природи та їхньої охорони. Парк відкритий з 2017 року і його метою заявлено відновлення дикої природи. Для цього територія більше ста гектарів огороджена, завезені дикі коні – тарпани, потомки турів, кулани, сайгаки, сарни, олені тощо. Для туристів прокладені екологічні стежки та збудовані оглядові вежі.

На цьогорічному фестивалі лісова охорона Остерського лісгоспу продемонструвала нове спеціальне спорядження лісового пожежного, яке нещодавно придбав лісгосп. А ніжинські лісівники та державне підприємство «Остерський військовий лісгосп» показали сучасні безпілотні літальні апарати, серед яких квадрокоптери і безпілотний комплекс «Лелека-100». Цей український безпілотник має радіус польоту до 60 кілометрів, робоча висота польоту – до 1200 метрів, у повітрі на одній батареї він може перебувати більше двох годин. Завдяки зуму камери з висоти 800 метрів можна добре розгледіти людину, а з висоти 400 метрів – навіть прочитати номер авто. Відео передається на екран у режимі онлайн.

Цього року вперше лісівники Чернігівщини використовуватимуть сіянці з закритою кореневою системою. Перевага таких рослин у тому, що корінь не травмується при вирощуванні і подальшій посадці на лісокультурній площі. Посадка таких рослин відбувається за допомогою садильних труб, які були також продемонстровані на виставці.
На фестивалі також були представлені «дари лісу» – гриби і горіхи, мед із лісової пасіки, різноманітні трави та віники для бані.

На учасників цьогорічного «Життя в стилі ЕКО» чекали інші цікавинки у сфері науки і техніки, екологічні вікторини та ігри, конкурси, спортивні змагання, експозиції народних ремесел, майстер-класи, екскурсії. Артисти обласного філармонійного центру створили приємний колорит для відпочинку.



Теги:Остерська громада, фестивалі, Беремицьке, безпілотники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar