реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Відновлено випуск "Чернігівських єпархіальних відомостей"

11 лютого 2014 р. надруковано перший номер відновленого часопису «Чернігівські єпархіальні відомості». Видання з такою назвою виходило до 1917 р., з 2008 р. існує як сторінка в мережі Інтернет, а з січня 2014 р. воно відновлене і як газета Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

Також видання продовжує традиції єпархіальної газети «Покрова», 50 номерів якої вийшли у 2008-2012 роках. Відтепер «Покрова» є газетою однойменної ніжинської парафії, настоятелем якої є протоієрей Михаїл Якубів.

У газеті вміщено відомості про свято Стрітення, короткий церковний календар, звернення головного редактора архієпископа Євстратія до читачів, хроніку архієрейського служіння за січень 2014 р., роздуми світського психолога і священнослужителя на тему використання покарання у вихованні дітей, інші матеріали.

Тираж щомісячного видання – 2500 примірників, перша і остання з чотирьох сторінок газети – кольорові. Орієнтовний час виходу – останній вівторок кожного місяця.

Завдяки допомозі панів Анатолія та Валентина газета розповсюджується на благодійних засадах. У майбутньому планується збільшення її об’єму та відкриття підписки. До цього часу газету можна отримати лише у парафіяльних храмах, зокрема у кафедральному соборі св. Катерини, П’ятницькому храмі та церкві святих Михаїла і Федора у Чернігові, кафедральному соборі Всіх Святих, Покровському та Преображенському храмах у Ніжині, церкві Різдва Пресвятої Богородиці в Прилуках, інших храмах Київського Патріархату.

Прес-служба Чернігівської єпархії



Теги:Чернігівська єпархія, Київський патріархат, нові газети


Читайте також



Коментарі (0)
avatar