реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Відкритий лист до Папи Франциска

Ваша Святість,

Як український католик, я надзвичайно стурбований вашою нещодавньою зустріччю з російським президентом. Відверто кажучи, я поставив під сумнів ваш авторитет у моїх стосунках з Богом і Католицькою Церквою, а саме з Українською Греко-Католицькою Церквою, з часу Вашої попередньої зустрічі з Московським Патріархом Кирилом. Кажуть, що час загоює рани, але моя рана знову відкрилася, загострилася і поглибилася після вашої останньої зустрічі. Оскільки в результаті Вашого попереднього спілкування не відбулося жодного відчутного блага, я не розумію Ваших благородних чи стратегічних намірів на останню зустріч, а також Ваших думок стосовно неї .

Мені не потрібно говорити вам, що президент Росії Володимир Путін - це просто вбивця, який, очевидно, очолює країну, що протягом всієї історії продукувала багато подібних йому. Якщо були будь-які сумніви, то вони абсолютно розвіяні подіями в Україні, Сирії, навіть Великобританії. Ваша зустріч узаконила цього вбивця в очах світу, і зокрема, ваших вірних, які раніше вважали вас втіленням Христа на землі. Путін не є злодієм на Хресті, який виявляє каяття перед Ісусом. Він - інший.

Я хотів би поділитися з Вами моєю особистою історією, що стала результатом Ваших дій. Ваша перша зустріч з московським патріархом Кирилом завдала мені багато болю і призвела до часткового розриву з Церквою в той час. Я продовжував відвідувати літургію в українських католицьких церквах, але утримався від звичайних відповідей при згадці Вашого імені. Я також почав частіше відвідувати службу Української Православної Церкви, де завжди мав добрі стосунки. Єдиною відмінністю між українським православ'ям і українським католицизмом є визнання Вашого посередництва у стосунках віруючих з Богом. Чесно кажучи, на цьому етапі ви стали не посередником, чи провідником для цих відносин, а перешкодою.

Визнавши це, мабуть, для мене немає доцільності у подальшому спілкуванні, за винятком блага екуменічної Церкви. Природно, я не очікую від Вас відповіді і вибачаюся за свою відвертість. Моя мета - не в тому, щоб бути грубим чи образити. Однак, я відчуваю, що я повинен говорити те, що треба сказати. Мої почуття поділяють багато з українських католиків, переважно мовчазних, багато хто з яких, імовірно, з цієї причини раніше відхилилися від католицької церкви. Останні події та ваша політика - стали просто останніми цвяхами в труну. Адже мовчання не означає згоди або схвалення. Ви втратили принаймні частину своєї пастви, і в цьому відношенні Ви зазнали невдачі не тільки з огляду на втрачених овець, але і як наш взаємно визнаний всемогутній пастир. Я підозрюю, що Ісус не може бути задоволений вашим керівництвом, оскільки ви зрадили паству, тих Божих створінь, які були вам довірені.

Більше одинадцяти тисяч українських громадян було вбито, а кілька мільйонів переміщено в результаті безпосередніх дій вашого співрозмовника в Україні. Триста невинних загинули під час вчиненого ним кровопролиття на одному лише літаку над територією України в 2014 році. Статистика смертельних випадків та страждань була ще більш вражаючою в Сирії. Українські страждання від російської агресії Вам добре відомі. Безумовно, з історії варто нагадати також про переслідування Росією ієрархів, духовенств і вірних Української Католицької Церкви, які в минулому столітті стали мучениками за Христа.

Я відчуваю себе зобов’язаним, просто як людина, дитина Бога і послідовник Ісуса Христа, закликати вас: будь ласка, я благаю Вас, зупиніться!

Нічого хорошого не може бути в результаті ваших дій, якщо хочете - ваших політичних стратегій. Облиште політичне маневрування тим, хто краще підготовлений. Ви вбиваєте самі плоди Божого творення і милосердності. Ви єднаєтеся з дияволом і злом у боротьбі проти Бога і добра. Будь ласка, зупиніться! Я благаю вас. Одночасно ви знищуєте саму Церкву, яку сам Ісус встановив на цій землі. Ви сприяєте тріумфу зла над добром.

По-своєму, як просте створіння Боже, я молитимуся за вас. Я вірю, що Бог почує мою молитву, бо вона щира. Але навіть тоді, Бог вимагатиме і Вашого покаяння. Я благаю Вас покаятися, змінити свої гордовиті недоречні спроби, стати на коліна і просити прощення у Бога, народу України, Сирії, Грузії та інших країн. Господи помилуй обидві наші душі.

6 липня 2019 Аскольд ЛОЗИНСЬКИЙ



Теги:Аскольд Лозинський, УГКЦ, ватикан, Папа Франциск, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar