реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Від вдячного відремонтованого серця...

Кабінет у нього дуже маленький і це зразу привертає увагу, коли туди потрапляєш. Адже я знаю масу начальників, які свою вагомість вимірюють шириною кабінету, бо наївно думають, що велич службового місця визначає велич особистості.

Завідувач кардіологічним відділенням другої міської лікарні Чернігова Ігор Венгер зразу мені заімпонував, коли, важко хекаючи після інфаркту, я прийшов радитися щодо операції. Може, цьому сприяла його мужикуватість - як на мене, хірург і має бути таким, а не лощено- прилизаним. Може, портрети Амосова та його наступника, учнями яких Ігор Васильович себе вважає - портрети у нього за спиною. Може, фото з його гірських походів. А може його філософський погляд на медицину, на серце, на життя - і це чи не найголовніше...

У всякому разі я, проконсультувавшись ще у столичній клініці - інституті Амосова, не піддався на вже підписаний знаним директором - хірургом Василем Лазоришинцем лист- направлення, і вирішив оперуватися у Венгера. Чесно кажучи, фінансова сторона теж була важливою - у столиці все дорожче майже вдвічі, а гроші мені на операцію збирали всім миром, за що я назавжди лишуся вдячним. Але більше якась впевнена, спокійна сила, що виходила від Ігоря Венгера, переконувала мене на користь Чернігова.

П'ять з половиною годин він зі своїми двома колегами возилися навруг мого застопореного серця і після наркозу, коли тільки почав очунювати, на питання анестезіолога не зміг відповісти голосом, бо в роті, і не тільки, стирчали трубочки та провідки - тож несподівано для самого себе показав пальцями вільної руки переможний знак V. Але, звісно, це була більше перемога Ігоря Венгера та його команди, ніж моя. Тому тепер я чотирма своїми книжками звітую своєму хірургу, що недаремно він трудився коло мене...

... Черкащанин, що став чернігівцем і тепер до нього їдуть з половини України. Бо слава його золотих рук йде до вух і сердець потребуючих.

Сьогодні Ігорю Васильовичу Венгеру - 50. Гарний чоловічий вік. З роси і з води, з Дніпра і з Десни, із вдячних відремонтованих сердець Вам, мій хірурге! Будьте нам здорові! Перемоги Україні, що має таких хірургів, і перемог Вам, Ігоре Васильовичу, біля кожного операційного стола!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:чернігівська міська лікарня 2, серце, Ігор Венгер, карідологія, хірурги


Читайте також






Коментарі (1)
avatar
1
https://siver.com.ua/news/vid_vdjachnogo_vidremontovanogo_sercja/2024-10-22-36591
avatar