реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Від міністра охорони здоров’я вимагають відкликати звернення до прокуратури

Громадську кампанію „Щеплення: свобода вибору” розпочав Рух добровольців „Простір свободи”.

У поширеній у п’ятницю заяві „Простір свободу” вимагає від української влади забезпечити добровільність вакцинації від будь-яких хвороб і скасувати дискримінаційну заборону на відвідування навчальних закладів дітьми, які не отримали профілактичних щеплень. Окремо автори заяви вимагають відкликати з парламенту законопроект №4778, у разі прийняття якого „в Україні буде запроваджено фашистську практику безпідставного переслідування і примусових медичних експериментів над мільйонами людей”.

Безпосереднім приводом до початку кампанії стало звернення міністра охорони здоров’я Князевича до генпрокуратури з вимогою притягнути до відповідальності противників тотальної вакцинації.

„Користуючись панікою, викликаною спалахом грипу, міністр прагне залякати і змусити замовкнути всіх, хто застерігає від бездумної вакцинації”, - говориться в заяві, - „МОЗ, по суті, оголосив війну всім думаючим лікарям, журналістам та громадським активістам. Тепер кожного, хто попереджає, що вакцина – не панацея, що щеплення може призвести до смерті чи каліцтва, що в системі вакцинопрофілактики України безлад, міністр хоче кидати за ґрати за статтею 259 Кримінального Кодексу України — „завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей”.

Активісти „Простору свободи” вимагають від міністра відкликати своє звернення з Генпрокуратури і припинити спроби переслідування людей за їхні переконання. Крім того, рух вимагає коректного ведення медичної статистики і об’єктивного розслідування випадків погіршення здоров’я чи смерті пацієнта внаслідок щеплень.

Для виконання своїх вимог „Простір свободи” має намір вдатися до різноманітних заходів – від збирання підписів до акцій прямої дії.
[img]http://dobrovol.org/article/96/[/img]




Теги:простір свободи, вакцинація, грип


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Щеплення - зло!
avatar