реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вічний вогонь від комсомольців, що погас...

Містяни у Чернігові помітили, що вже кілька днів не горить вогонь на Болдиній горі біля могили Невідомого солдата. Йдеться про той вогонь, який називають Вічним. Ця фальшива совєцька символіка, в якій «нікто нє забит», лише вкотре свідчить, що нічого нема вічного. І вогонь, бач, теж погас. Правда, він погас із технічних причин, як пояснили у чернігівській міськраді, бо хочуть – а тепер вдумайтеся у абсурдність! -- «точної фіксації використаного для Вічного вогню природного газу»…

Чернігівська міська рада вирішила тепер при тій форсунці встановити лічильник. Вартість лічильника – понад 30 тисяч! Ще 30 тисяч гривень, щоб… знати скільки коштів пускаємо за вітром.

Тобто виходить, що досі в мерії навіть не знали скільки того газу вилітає щодня у «трубу». З кишені, завважте, платників податків.

І все замість того, щоб, можливо, провести публічну дискусію і врешті вчинити розумно – не палити вогонь – як фальшивий комуністично-ідеологічний фарс, а просто обмежитись монументом на честь загиблих воїнів. Або ще й хрест християнський встановити там. Щоб не тільки звєзда совдепівська лежала…

Врешті, вогонь, який горить «вічно», нічого не додає і не забирає в людській пам’яті. Вона, та пам’ять, або є, або її нема. І якщо її нема, то жоден вогонь не допоможе -- ні вічний, ні тимчасовий.

Але, напевно, допоки у Чернігові при міській владі «комсомольці» -- доти й палахкотіме «вогонь» нерозсудливості і витратності за чужий рахунок. Тепер, правда, з лічильником.

Сергій Пепенка Хвиля Десни



Теги:Вічний вогонь, Олександр Соколов, совєцькі символи, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
віддайте гроші та газ ветерану Другої світової.
avatar
2
Хотілося сподіватися, що це одна була з останных спроб камсамольця Алєксандра Сакалова на посаді Чернігівського міського голови мобілізувати комуноригівській електорат на свою підтримку.

Нагадаєю, що на підтримання «Вічного вогню» тільки у 2012 році з міського бюджету списано 62 220 куб. м природного газу за ціною 1 куб. м. у 295,41 коп. на суму 183 тисячі 804,1 грн., тобто по 15 317 грн. на місяць. На 2015 рік ця сума збільшилася у рази.
avatar