реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Вибори втемну - так голосують чернігівці

Більшість чернігівців не знають свого депутата в міськраді та скоріше проголосують за партійну прив’язку кандидата – результати опитування

Згідно з результатами дослідження, проведеного у травні-червні 2015 року, більшість респондентів незадоволені результатами Революції Гідності в Чернігові, переконані в корумпованості міської влади, негативно ставляться до можливості Олександра Соколова вчергове балотуватися на посаду міського голови, а також в своїх політичних вподобаннях більше ніж іншим надають перевагу Блоку Петра Порошенка та Владиславу Атрошенко. При цьому варто зазначити, що більшість чернігівців досі не визначилися зі своїми політичними вподобаннями.

Соціологічне опитування проводилося Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень на замовлення ТОВ «Ліга» у місті Чернігові.

Відповідаючи на питання щодо наявності корупції в Чернігівській міській владі, левова частка опитаних вважають, що такі прояви є. Поряд з тим незначна частина з них не вбачають у діях міських владців корупційної складової.

Також більша частина респондентів незадоволені результатами Революції Гідності в Чернігові при тому, що близько чверті з них так і не змогли визначитися з відповіддю. «Так» або «Скоріше так» відповіли лише 13,1% опитаних, натомість «Ні» та «Скоріше ні», - 60,6% опитаних.

Опитані чернігівці, в своїй більшості, не бачать Олександра Соколова в кріслі міського голови та вважають, що йому не варто балотувати у цьому році. Сумарна кількість відповідей «Точно так» та «Скоріше так» - 25,9%, а «Скоріше ні» та «Точно ні», - 61,7%.

А серед відповідей на питання щодо участі у виборчих перегонах Владислава Атрошенка, зважаючи на нещодавню заяву останнього про можливість балотуватися на посаду міського голови, позитивна динаміка переважає над негативною. При цьому близько чверті респондентам було важко відповісти на поставлене питання.
Сукупна кількість «Точно позитивно» та «Скоріше позитивно» - 43%; «Скоріше негативно» та «Точно негативно» - 31,3%. Не визначилися із відповіддю 25,7% опитаних.

Перші три фаворита, за яких, за словами респондентів, вони б віддали свій голос на найближчих виборах міського голови є Владислав Атрошенко, Олександр Соколов та Валерій Дубіль.

Більша частина респондентів не змогли назвати свого мажоритарного представника в міськраді, однак п’ята частина опитаних таки змогла відповісти на це питання

Також левова частина опитаних не визначилася із власними політичними вподобаннями в контексті голосування за партію на наступних виборах до міської ради. Однак Блок Петра Порошенка лідирує у цьому зрізі



Теги:Владислав Атрошенко, Дубіль, Олександр Соколов, Опитування, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar