реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вертеп облили зеленкою з релігійних мотивів?

Зелений вертеп. Вчора, 28 грудня, увечері невідомі облили зеленкою різдвяну композицію біля центральної ялинки у Чернігові. Художники міркують над тим, як все відновити і забрали образи на реставрацію.

Цей новорічний вертеп створювало одразу 5 митців. Розпис образів робили вручну. Ще вчора ввечері, каже художник Дмитро Янчук, він проходив повз композицію та поправляв там солому, через пару годин він дізнався, що образ Святої Діви Марії повністю облили зеленкою.

Кому знадобилось зіпсувати ручну роботу і гадки не має, каже Дмитро Янчук. За його словами, шкодили вертепу і раніше.

«На жаль , люди псують. Вони не розуміють, що це вертеп, бажано не чіпати руками. А вони лізуть прямо всередину», — розповідає Дмитро Янчук в передачі ЧДТРК.

Чернігівці та гості міста обурені побаченим.

Муніципальна варта обстежила відео за ніч з камер відеоспостереження, які знімають площу. О 19.55 помітили біля вертепу двох підозрілих чоловіків, які не фотографувалися на фоні інсталяції, як усі решта. Покрутилися поруч і швидко пішли через пішохідний перехід, щоб викинути щось у сміття. Вартові припускають, що то міг бути шприц із зеленкою.

Поки зіпсовані образи забрали на реставрацію. Зеленку стерти не вдасться так, щоб не пошкодити фарбу, тому художники будуть мало не створювати композицію заново. Обіцяють встигнути до Різдва.



Теги:вертеп, Новий рік у Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar