реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Верховна Рада збільшує чисельність української армії

В окремому роді сил ЗСУ - в Силах ТрО- буде на 10 тисяч військовослужбовців більше. І на 1000 збільшується чисельність Сил спеціальних операцій.

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №5557 про основи національного спротиву.

Верховна Рада має намір збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців у зв'язку з законом "Про основи національного спротиву", довівши загальну кількість ЗСУ до 261 тис. осіб.

За відповідний законопроект №5558 "Про внесення зміни до статті 1 закону "Про чисельність Збройних сил України" про збільшення чисельності ЗСУ в першому читанні проголосували 320 народних депутатів.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, збільшення чисельності ЗСУ потрібне для створення і забезпечення функціонування сил територіальної оборони ЗСУ, а також для розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ в інтересах формування руху спротиву, створення якого передбачено в законопроекті "Про основи національного спротиву".

У супровідних документах до законопроекту зазначається, що із загальної чисельності ЗСУ (261 тис. осіб) кількість військовослужбовців становитиме 215 тисяч, а для реалізації законопроекту тільки у 2022 році - з моменту набуття документом чинності - необхідно 2,5 млрд грн бюджетних коштів.



Теги:територіальна оборона, Українська армія, рух спротиву, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar