реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вчителька - пропагандистка Росії поновлюється на роботі

Вчителька російської мови, яку звільнили з роботи за пропагандистський диктант, через суд намагається повернутися до школи. Торік учнів 8 класу збурив проросійський текст, який вчителька обрала для контрольної роботи. Конфлікт загострився ще одним скандалом – бійкою п’ятикласників на її уроці.

Дві сурові догани – не привід для звільнення, - вважає педагог. То ж викликала колег до суду. Про це розповідає ТСН.

Більше немає сил покривати. Це безпрецедентний випадок, усі 45 працівників 2-ї Ніжинської школи стали на захист батьків та дітей у шкільному конфлікті. Скориставшись нагодою, що уроки скасували через карантин, вони приїхали до Чернігівського апеляційного суду відстояти честь школи.

Диктант, що прославляє країну агресора – це була остання крапля, кажуть вчителі. Восьмикласники не змовляючись замінили словосполучення «Люблю Росію» на «Люблю Україну», замість Москва писали Київ – за це отримали низький бал.

Якщо вчитель повернеться до школи, батьки погрожують перевести дітей у інший заклад. Вчительку російської мови вже намагалися звільнити через бійку на уроці, тоді цілий клас на її прохання накинувся на одного хлопчика, бо він підказував сусіду по парті. П’ятикласника звалили з ніг і били, а вчителька спостерігала.

Вчителька російської мови проти якої згуртувалися батьки та педагоги, своє звільнення вважає незаконним, через суд хоче відновитися на посаді. Мовляв, кримінальне провадження за фактом побиття дитини закрили, а текст для диктанту вчитель може обирати сам.

В управлінні освіти наголошують, вчитель скористалася радянським підручником, хоч є десятки сучасних, - за це й отримала другу поспіль догану.

У вчительки інший аргумент: її, мовляв, не ознайомили з наказом про звільнення, а це порушення трудового законодавства. Директор школи підтверджує, тиждень шукала можливість віддати працівнику трудову книжку, це було складно.

Суд відклав розгляд справи. Чи поновлять вчителя на роботі, стане відомо вже у лютому.



Теги:пропаганда Росії, Ніжин, Live in Moscow, Русскій мір


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Уволить тварь !от таких донбасы возникаюют -без права работать, а тем более учить детей
avatar
0
2
Головне, за цим фактом провели інспектування шкіл України?! А вишів?!

Це звернення до панів Крапив’янського,Конопацького,Квіта.
avatar