реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вбивство полковника розвідки: російський слід

РНБО посилила контртерористичний та контррозвідувальний режим в Україні
Олександр Турчинов зазначив, що вбивство полковника Шаповала організоване за участі російських спецслужб.

У Києві та інших регіонах України посилюється контртерористичний та контррозвідувальний режим. Таке рішення було ухвалене на нараді РНБО з з керівниками сектору безпеки і оборони.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, в останні місяці відбувається системна ескалація підривних заходів, «які реалізує РФ проти України у межах гібридної агресії».

Він додав, що вбивство полковника ГУР Міноборони Максима Шаповала було здійснене за таким самим сценарієм, що й вбивство контррозвідника Олександра Хараберюша в березні.

«Є всі підстави вважати, що ці вбивства сплановані та організовані за безпосередньої участі російських спецслужб», - зазначив він.

За результатами наради, враховуючи високий рівень терористичної загрози, було ухвалено низку заходів щодо посилення контртерористичного та контррозвідувального режиму у Києві та в інших регіонах України.

Як повідомлялось, 27 червня у Солом'янському районі Києва вибухнув автомобіль. Під час вибуху загинув чинний військовий Збройних сил України 1978 року народження Максим Шаповал, справу розслідують за статтею "теракт". Вибухівка була закладена під автомобіль. Пізніше у мережі з’явилось відео вибуху. Слідство розглядає російський слід як основну версію теракту.

Крім того, 27 червня в Україні розпочалася масштабна хакерська атака, внаслідок якої невідомим вірусом уражено українські банки, державні та комерційні підприємства. За даними СБУ, переважна більшість інфікувань операційних систем відбувалася через відкриття шкідливих додатків (документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних та державних структур. Кіберполіція та Служба безпеки надали рекомендації щодо захисту від вірусу.

Тиждень.ua



Теги:полковник Шаповал, хакерська атака, російсько- українська війна, РНБО, Гру


Читайте також



Коментарі (0)
avatar