реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Вбивство фермера і дружини в Ядутах: чи не пора озброюватися?

Нещодавно керівник обласної міліції Іван Катеринчук розповів журналістам про розкриття співробітниками міліції резонансних злочинів на території Чернігівської області, а саме про затримання в місті Києві двох уродженців Борзнянського району. Вони протягом року заради наживи здійснили вбивство мешканця Борзни та фермера з дружиною в селі Ядути Борзнянського району. Зловмисники отримали інформацію, що загиблі повинні були мати велику суму готівки , бо селянин отримав кредит на придбання техніки. . Але виявилось, що грошей, за якими вони прийшли, немає.

У зловмисників вилучено пістолет, прилаштований для стрільби з глушником. Проти них порушена кримінальна справа за ст.115 ККУ України (навмисне вбивство ).

Питання після нападів у Коропі та Ядутах: чи не пора в Україні дозволити озброєння населення, як це прийнято в багатьох демократичних європейських країнах? Адже знаючи, що у відповідь може отримати кулю, далеко не кожен бандит наважиться на грабунок.

Позиція Олександра Шевченка, голови «Молодої Просвіти»:
— Безумовно, пора озброїти людей – в першу чергу фермерів, підприємців, керівників підприємств. А чому всі мовчать про листонош, які розносять у сумках десятки тисяч гривень пенсій?! Водночас бідкання, що не можна дозволяти масове зберігання зброї вдома, бо перестріляють один одного, – дурниця. Досвід країн, які перейшли на це, показує: кількість злочинів із застосуванням зброї різко зменшується. Скажімо, у Швейцарії кожен чоловік зберігає вдома автомат і 50 набоїв до нього – як військовозобов’язаний. І Швейцарія є однією з найбільш тихих країн щодо злочинів із застосуванням зброї.

Надруковано в газеті "Сіверщина" зі 1 січня 2010 року




Теги:Ядути, Іван Катеринчук, Кримінал, зброя, Олександр Шевченко, самозахист населення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar