реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Вартість життя в Україні утричі більша, ніж у ЄС.

Якщо порівняти зарплати в ЄС і Україні то виходить дуже цікава картина: середня погодинна зарплата в цілому по Європі становить 23,10 євро (245-255 грн) і коливається залежно від регіону, в Україні ж середня погодинна зарплата приблизно 19-20 грн. Нагадаю, що середня зарплата по економіці за січень-липень цього року становить 3 215 грн. Мінімальна зарплата з 1-го січня 2013 р - в 1147 грн, погодинна - 6,88 грн. Тобто європейці заробляють у середньому в 12 разів більше українців. А витрачають на себе - тільки в 4 рази більше.

Про що це говорить? Та про те, що по відношенню до своїх зарплат (так званий паритет купівельної спроможності) українці витрачають в середньому, на ті ж товари і послуги в три рази більше грошей. Тобто жити в Україні в три рази дорожче, ніж у Європі.

Ми давно вже платимо за все не за світовими цінами, а за місцевоукраїнськими , які часто перевищують світові. В Україні польські яблука і сири, бразильська свинина, єгипетська картопля, литовська буряк, турецький трикотаж коштують дешевше місцевих аналогів. А багато речей - значно дорожчі, ніж в сусідніх країнах. Одяг та взуття, побутова техніка та автомобілі в Україні продаються за такими цінами, що в сусідніх Польщі чи Чехії на ті ж гроші можна було б купити все в подвійному - потрійному розмірі.

Нашим політикам і чиновникам давно час припинити розповідати казки про те, що якщо ми рухаємося в бік ЄС, то у нас повинні бути і європейський ціни. Вони у нас і так уже вищі. А доходи залишаються українськими. І до економіки це взагалі ніякого відношення не має. Чиста політика.

Микола КОНДРАТЕНКО UAinfo






Теги:Україна - ЄС, вартість життя


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
Суки!
avatar
2
Тоже мне новость. Наши после таможни ... и прочих поборов и взяток выставляют цену минимум в 2 раза дороже.
avatar
3
Це якраз економічна проблема. Ми ще не вийшли з колоніяльного стану як тут же потрапили в неоколоніяльний ( глобалістсько-транснаціональний ). Тому ЗВТ з ЄС - це рух у правильному напрямку.
avatar
4
Пане, Миколо, а що робити з тим, що Україна економічно не готова до створення ЗВТ (http://ru.golos.ua/ekonomi...._ry ink)? Де узяти 165 млрд. дол. на модернізацію промисловості? Тим паче, що страни ТС закриють свої ринки для нашіх товарів. Адже ми ще й асоціацію не підписали, а експорт у Росію уже на 25% впав, а це спад промисловості, скорочення штату, безробіття...
avatar
5
Не залишатися ж нам на російських задвірках. Росія так і не змогла з нами спілкуватися як з партнером. Потім, що модернізувати і кому? Все ж у руках олігархів, які за ЗВТ. З огляду на те, що Росія їх вичавлює зі свого ринку, вони рухаються до Європи. Треба пам'ятати, що в силу подібності економік Росія стала нам першим конкурентом. А проросійське лобі їм у цьому допомагає.
avatar
6
А до чого тут "російські задвірки"? Та й до того ж це не Росія не змогла спілкуватись, а наші "демократи" так загрались петляючи між ЄС та ТС, що й самі не помітили, як накинули петлю на шию людям
avatar
7
Можна скільки завгодно писати: «Вартість життя в Україні утричі більша, ніж у ЄС», а я скажу в стилі Сені Бельмана: «Ну то й що?»
Навіщо оця примітивна маніпуляція? Народ дурите? 
Ви мені інше напишіть: ось ми підпишемо якусь х*ню-муйню з гейропою, і стане у нас вартість життя такою ж, як у гейропі. Напишіть, що це так. А я від реготу сповзу під стіл...
avatar