реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Валерія Зуба фінансує одіозний олігарх?

За мажоритарним округом №209 в місті Ніжин за підтримки олігарха Юрія Косюка балотується колишній депутат Валерій Зуб. Про це стало відомо з інтерв'ю чернігівському виданню "Весть", де Валерій Зуб підтвердив, що на виборах його буде підтримувати відомий олігарх, голова правління агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт", екс-радник Петра Порошенка, один з найбагатших українців Юрій Косюк.

"Зараз на мене вийшли представники групи компаній "Миронівський хлібопродукт". Вони провели соцопитування. Рівень моєї впізнаваності в області виявився досить високим. Я спілкувався з Андрієм Кислинським, політологом Косюка. Зустрічі у нас були в минулому році. Подружилися", - зізнався він.

У минулому Валерій Зуб двічі обирався депутатом Чернігівської обласної ради - в 2006 році від Блоку Юлії Тимошенко і в 2010 році від Партії Регіонів. У 2015 році він також балотувався до обласної ради від Блоку Петра Порошенка, однак необхідної підтримки виборців не знайшов і депутатом не став.

У 2019 році Валерій Зуб відкрито говорить про те, що йде на вибори від бізнесмена Юрія Косюка і не самовисуванцем, а по франшизі партії "Слуга народу".

Юрій Косюк - один з найбагатших людей України, згідно з рейтингом "ТОП-100" видання "Новий час". За інформацією "Радіо Свобода", найбільші суми державної допомоги для аграріїв в 2018 році, а це близько 970 млн грн, отримали компанії, пов'язані з Юрієм Косюк. Це чверть від усієї торішньої агродопомоги, яка в цілому склала близько 4 мільярдів гривень, за інформацією Мінагрополітики.

За інформацією активістів, інтерес Юрія Косюка до 209 виборчого округу обумовлений його інтересом до державного підприємства "Ніжинський ветсанзавод", основним видом діяльності якого на сьогодні є виробництво продуктів з м'яса курятини та м'ясо-кісткового борошна. А перехід цього підприємства під контроль пана Косюка може завдати шкоди навколишньому середовищу, як це вже відбувалося у Вінницькій області.

Нагадаємо, за інформацією "КП в Україні", в лютому 2018 року жителі міста Ладижин виявили імпровізований цвинтар падалі на відстані 1,3 км від населеного пункту. За висновками екологів, завалені трупами курей околиці призводять до того, що в радіусі декількох кілометрів отруєна земля, вода, яку жителям сусідніх міст і сіл доводиться пити з криниць.Газета по-українськи



Теги:дострокові вибори, Косюк, олігархат, онкологічний диспансер, Валерій Зуб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar