реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Валерія Сарану визнати почесним громадянином Чернігова!

Таку пропозицію висловив провід обласної організації Народного Руху, обговорюючи підготовку до 25-річчя Незалежности України.

Рухівці переконані, що кандидатура першого голови краєвого Руху Валерія Сарани для визнання його почесним громадянином Чернігова є не тільки справедливою по-суті, але й потрібною для належного вшанування тих перших сміливих, які валили радянську імперію і вели до проголошення Незалежности нашої держави.

Провід також вирішив створити у своєму приміщенні, яке вже стало історичним, як штаб Руху з 1990 року, музейну кімнату боротьби за незалежність у ХХ столітті та провести "круглий стіл", присвячений ролі чернігівського Руху в цій боротьбі. Також, відповідно до дозволів міської ради, до 1 грудня на приміщенні Руху по вулиці Мазепи, 4 буде встановлено пам'ятну дошку - адже саме тут знаходився штаб проведення вікопомного референдуму про незалежність.

Керівний орган обласної організації НРУ та оргкомітет по скликанню позачергової конференції вирішили до 24 серпня провести збори Чернігівської міської, Ніжинської, Ріпкинської, Бобровицької, Городнянської, Куликівської, Борзнянської районних організацій. На них має бути проаналізовано шлях відновлення активної ролі Руху в політичному житті і обрані делегати на позачергову обласну конференцію. Провід також заслухав інформацію про відновлення Козелецької, Менської, Талалаївської, Носівської районних організацій.

Рух прийняв заяву щодо бездіяльності головного державного екологічного інспектора області - начальника інспекції Леоніда Бурковського і вимагає його звільнення.

Чернігівські рухівці звертаються до міської ради Чернігова з проханням встановити пам'ятний знак жертвам Голодомору біля П'ятницької церкви та відновити запланований творцями вигляд пам'ятника Богдану Хмельницькому.

Провід Руху із задоволенням відзначив активну роль чернігівських рухівців у громадських слуханнях, завдяки чому вдалося залишити незмінною назву площу Небесної Сотні.

Прес- служба обласної організації НРУ



Теги:Валерій Сарана, 25-річчя незалежности, річка Остер, Чернігівський Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar