реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"В Україні є лише маленькі лідери" - кардинал Любомир

В Україні на сьогоднішній день немає великих лідерів, але є маленькі, до яких можна віднести, наприклад, волонтерів.

Таку думку в інтерв'ю для Нового времени висловив архієпископ-емерит, колишній голова Української грекокатолицької церкви Любомир Гузар.

"У нас немає великих лідерів, але є маленькі. Це ті добрі люди, які, наприклад, стали волонтерами. Це може бути жінка, немолода й небагата, яка починає робити великі прекрасні речі. Такі люди можуть пожертвувати і не шукають слави… Але через це вони не перестають робити добро і виховують у цьому дусі своїх дітей", - сказав він.

Він підкреслив, що в Україні зараз немає політичного лідерства, а ті, кого українці бажають бачити в ролі лідерів, всього лише хочуть бути багатими.

"В Україні ситуація складна тим, що у нас немає культури політичного лідерства, а хотіти демократії ми почали лише нещодавно. Лідер — це людина, яка хоче більшого, яка знає, чим обдарована, яка виступає рушієм позитивних процесів і пробуджує в оточуючих бажання досягати своїх цілей. У нас же досі багато хто, кого ми хочемо бачити лідерами, бажають бути багатими. І це погано", - сказав Любомир Гузар.

Крім того, він додав, що в усьому світі вже нема таких харизматичних лідерів, які, наприклад, були після закінчення Другої світової війни.



Теги:лідерство, українські реформи, Любомир Гузар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar