реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В Одесі - триденний траур

Міська рада Одеси оголосила в місті в ніч на суботу триденну жалобу за загиблими в сутичках і перестрілках між активістами за єдність України і проросійськими сепаратистами у п’ятницю.

За повідомленням, у зв’язку з трагічними подіями днями жалоби в Одесі оголошені 3, 4 і 5 травня.

На будівлях мають вивісити напівщогли державні прапори України і прапори міста з жалобними стрічками, в місті рекомендовано обмежити використання музики і здійснення розважальних заходів.

Тим часом надходять нові дані про загиблих і потерпілих. Зокрема, головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області повідомило, що на місці сутичок під Будинку профспілок, у якому забарикадувалися проросійські сепаратисти і спалахнула пожежа, виявили 36 загиблих. Раніше повідомляли, що від пожежі загинула 31 людина.

За повідомленнями, 8 із них загинули, вистрибуючи з вікон верхнього поверху, інші, найімовірніше, отруїлися чадним газом.

Крім того, повідомляли про не менш як чотирьох убитих раніше, коли сепаратисти обстрілювали активістів із вогнепальної зброї.

У міськраді також підтвердили, що двоє з потерпілих померли вже в лікарнях. Як пише агентство «Інтерфакс-Україна», таким чином, загальне число загиблих зросло до 43. Але наразі не ясно, як склалася ця цифра.

За даними Одеської міськради, зросло й число потерпілих – до 174, із них 25 у вкрай важкому стані.

Сутички спалахнули ще вдень у п’ятницю, коли на колону фанатів футбольних клубів «Чорноморець» (Одеса) і «Металіст» (Харків), які цього дня грали в Одесі матч, а також інших громадян, що йшли з прапорами України й закликали до єдності держави, напали проросійські молодики в масках, із битами й шумовими гранатами. При цьому, за повідомленнями й фотографіями в соцмережах, частина міліції діяла спільно з радикалами й використовувала однакові з ними знаки належності – червоні стрічки на рукавах.

Нападники врешті опинилися в меншості і були змушені відступати, застосовуючи проти демонстрантів вогнепальну зброю. Українські демонстранти за допомогою пожежної машини пробили барикади сепаратистів і ліквідували табір «антимайданівців», що вже п’ять місяців стояв на площі Куликове поле; частина проросійських нападників забарикадувалася в Будинку профспілок неподалік, відстрілюючись звідти і закидаючи активістів «коктейлями Молотова». У будівлі спалахнула пожежа. Активісти намагалися рятувати нападників, які вистрибували з вікон.

У соціальних мережах пишуть, що в Одесі «НАТО – народна антитерористична операція».Радіо Свобода



Теги:російсько- українська війна, план Путіна, агресія Росії, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar