реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

В лікарнях Чернігівщини запрацювали нові комп’ютерні томографи

Цього року на Чернігівщині модернізовано низку лікарень. Разом з оновленням відділень тут встановлюється і нова високовартісна діагностична техніка та медичне обладнання.

Так, цього року в області запрацювали 6 нових комп’ютерних томографів. Один з них — у Чернігівській обласній лікарні. Ще 5 — у медичних закладах Бахмача, Бобровиці, Козельця, Корюківки та Новгорода-Сіверського.
Наприкінці листопада голова Чернігівської обласної держадміністрації В’ячеслав Чаус втрутився у ситуацію у Новгород-Сіверській міській лікарні, де після відкриття модернізованого приймального відділення підрядник кілька місяців не міг налагодити і запустити новий томограф.

Жителям Новгород-Сіверщини доводилося долати до двохсот кілометрів, а кому і більше, аби дістатися до обласного центру в медзаклад, де є томограф. При цьому, витрачати не лише час, але й гроші. Були й такі пацієнти, які не могли здолати такий довгий шлях.

Минулого тижня робота діагностичного апарату нарешті була належним чином налагоджена і ним уже скористалися перші пацієнти – першого дня їх було одинадцять.



Теги:Новгород- Сіверський, комп'ютерна діагностика, Чернігівська ОДА, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar