реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Що зробить Тарасовець з красивим будинком?

Будинок лікарів Полторацьких біля готелю "Градецький" продано - про це повідомив начальник міського фонду комунального майна Віктор Єпінін. Немудре рішення, але продано.

Немудре через те, що цей будинок став окрасою на фоні типових багатоповерхівок і міг би бути родзинкою району, якби єпініни та інші скороторговці дбали про архітектурне обличчя міста , про його красу. Тим паче, що будинок є символом не тільки трьох поколінь земських лікарів Полторацьких, але й тому, що тут бували батько й син Вороні (розкажіть продавцям хто це такі! ), видатний письменник Микола Хвильовий, менш відомий Олесь Досвітній... Тут свого часу Андрій Карнабед знайшов картину Івана Рашевського.

Це правда, що його довела до занепаду покійна керівниця Союзу українок, яка за гроші діаспори організувала перекриття даху, але далі не було зроблено нічого. Аносована світлиця Софії Русової так і не стала явищем культурного життя. А наступниця її на чолі Союзу українок, схоже, взагалі не переймалася цим будинком, який був у них в оренді. Вона більше дбала про привласнення квартири бездітної Раїси Решетнюк...

Проте і в слова Єпініна повірити важко, коли він каже, що в будинку згнив навіть фундамент і він просто, мовляв, підлягає знесенню... Ага, оце б за руїну забудовник і депутат міськради Юрій Тарасовець платив би три мільйони! А що саме фактичним власником будинку Полторацьких стає Юрій Тарасовець - дослідили журналісти "Часу чернігівського". https://cntime.cn.ua/hto-kupiv-u-chernigovi-zanedbanij-budinok-v-centri-article/

Що зробить з будинком Полторацьких Тарасовець? Якби був людиною культури - відреставрував би, зберігши красу і оригінальність фасаду, а всередині можна наповнювати вже чим бажаєш - до елітного ресторанчика включно чи власного офісу. Але, знаючи логіку забудовників, яким треба більше житлової площі, щоб більше продати і більше заробити - очевидно, що знаменитий будинок буде знесений і на його місці виросте чергова багатоповерхова коробка.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Юрій Тарасовець, архітектура Чернігова, Чернігівська міська рада, Микола Хвильовий


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Це дійсно хороша ідея. Вважаю, що варто звернути увагу на компанії, які можуть здійснити високоякісну роботу, наприклад, з склінням фасадів будівель. Обов'язково потрібно знайти такі фірми, які зможуть це зробити найкращим чином. Для цього вважаю, що доречно було б, щоб люди поділилися своїм досвідом і порекомендували тих, хто виконає роботу на найвищому рівні!
avatar