реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

В греко-католицькому храмі освячено іконостас

У неділю, 18 жовтня, відбулося освячення ікон до іконостасу у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що на вул. Войкова 45. Чернігівську громаду Української Греко-Католицької Церкви відвідав Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, який здійснив Чин освячення та очолив Божественну Літургію.

Іконостас є важливою частиною храму. Він відокремлює центральну частину храму від Святая Святих, але, водночас, поєднує земне з небесним.
«Початком єдності – нормальних людських відносин, є єдність і цілісність кожної окремої особи. Та надважливо є зберегти єдність і цілісність людини з Богом», - зазначив у проповіді Владика Йосиф.

Прагнення гармонії, яке закладене у кожній людині, гарно передає техніка Чотириколір’я, у якій виконано іконопис. Для цього іконописець Тарас Марків скористався секретами давніх митців: для ікон використано лише природні матеріали, а різноманіття сюжету підкреслено не так кольоровою гаммою, як глибиною світла, що пронизує кожну ікону.

Нагадаємо, що чернігівці вже мали нагоду оглянути ікони Тараса Марківа на виставці «Споглядаючи Боже Світло» у Музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт». А вже ж, як діляться враженнями, відвідувачі храму, добре, коли все є на своєму місці, в храмі ці ікони набули нового змісту і ще сильніше заворожують погляд.

Сестра Катерина МОЛОЧІЙ



Теги:Тарас Марків, УГКЦ, освячення іконостасу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar