реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

В Чернігові буде УНР!

УНР розбудовує свої структури. АНОНС
Нещодавно провідні українські громадські та державні діячі звернулися до народу із закликом створити громадську національно-патріотичну організацію – Українську Національну Раду, яка має продовжити справу Народного Руху як першої громадської структури, котра очолювала боротьбу за незалежність і соціальну справедливість.

УНР – консолідуюча національно-патріотичні сили організація, де кожен отримає шанс говорити з владою, урядом, президентом. Водночас це експертна структура, котра визначатиме головні проблеми України та суспільства й розроблятиме рекомендації для нагального їх вирішення.
Постійно діє оргкомітет створення УНР, який очолили Дмитро Павличко, Іван Драч, Євген Сверстюк, Юрій Щербак, Іван Дзюба, Микола Жулинський, В’ячеслав Білоус та інші.

Розпочалась підготовка Установчого з'їзду УНР: створено Центральний виконком, який очолив Микола Поровський, активно творяться обласні відділення.

Впродовж 25-29 листопада відбулися перші Установчі збори Херсонщини, Луганщини, Тернопільської та Івано-Франківської областей і міста Севастополя. В їхній роботі взяли участь представники Всеукраїнського оргкомітету з Києва: на Херсонщині побували Микола Поровський та Віталій Кононов, на Луганщині – Дмитро Павличко та Зіновій Гузар, у Севастополі – В’ячеслав Білоус, у Тернопільській області – Михайло Ратушний та Наталя Осьмак, в Донецьку – Іван Драч. Обрано керівний склад обласних організацій та делегатів на Установчий з’їзд. УНР Херсонщини очолили письменник Микола Братан та Сергій Кириченко – народний депутат України кількох скликань; УНР Тернопільщини – відомий громадський діяч Василь Турецький, Івано-Франківщини – народний депутат Роман Ткач. У резолюціях Установчих зборів більшість новостворених організацій висловила підтримку Президентові України Вікторові Ющенку.

На Установчому з’їзді УНР, який відбудеться 20 грудня 2009 року, планується обговорення найпекучіших проблем сьогодення: проекту Конституції, проблеми соціальної справедливості, суспільної моралі, стану Збройних Сил та економічного відродження України.

Також всюди створюються молодіжні організації під назвою «Молодіжне крило УНР». Молодіжний здвиг очолив студент Арсеній Пушкаренко.

Отже, створюється народна трибуна, яка має відповісти на тривожні сигнали часу голосом дозрілої до державницького життя великої української нації і всього світового українства.

Інформаційні збори відбудуться в четвер 17 грудня 2009 року о 13:00. Бажаючих взяти участь просимо зареєструватися за телефоном 5-33-23.

Прес-центр УНР




Теги:Павличко, вибори, УНР, Чернігів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
На мій погляд розбудову УНР, потрібно почати з об"еднаня з РУХом и СВОБОДОЮ, щоб на цій платформі обеднати всіх свідомих Українців, а то таке складаеться враження, що кандидати в президенти не знають нашу історію, ну принаймі 1918р.
avatar