реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В чернігівських лікарнях не вистачає кисню!

Вчора на брифінгу у Чернігівській міській раді генеральний директор міської лікарні №2 Владислав Кухар (на фото) повідомив про критичну ситуацію з киснем, яка виникла у місті через невиконання постачальниками своїх зобов’язань.

«У лікарнях міста, які надають допомогу хворим на Ковід-19, склалася досить критична ситуація з киснем, якого вистачить лише на кілька годин. Компанія-постачальник обіцяє поставити кисень тільки завтра. При тому невідомо у який саме час доби ця поставка відбудеться. Незрозуміло, що є причиною проблем з поставками, але, наскільки мені відомо, два українські заводи, які виробляють кисень, зупинились на профілактичний плановий ремонт. Чому два заводи зупинились на профілактичний ремонт саме в розпал епідемії, коли це можна було зробити влітку, я не розумію. Але на сьогоднішній день ми маємо саме таку ситуацію, за якої контракти на поставку кисню у нас є, але компанія-постачальник не може їх виконати у тому обсязі, у якому нам потрібно і який передбачений відповідними договорами», - розказав Владислав Кухар.

За словами генерального директора Чернігівської міської лікарні №2, проблему з нестачею кисню зараз вирішують за допомогою кисневої станції, а також кисневих концентраторів. Медичний керівник також зазначив, що ця хвиля ковіду стала більш кисневозалежною і медики мають втричі більше пацієнтів, які потребують кисневої підтримки, ніж це було на початку року. Наразі є 317 пацієнтів у Чернігові з діагнозом цієї епідемічної хвороби, з яких 9 – на апараті штучної вентиляції легень і 218 – на кисневій підтримці.

З позитивного Владислав Кухар відмітив, що вакцинуватися чернігівці стали набагато активніше: протягом минулого тижня, за його словами, кожного дня вакцинувалось від 1500 до 2500 осіб. Станом на 25 жовтня першу дозу вакцини отримали 73279 осіб, що складає більше ніж 30% від населення, яке підлягає вакцинації. Вакцинацію закінчили, отримавши обидві дози вакцини, 54227 осіб. Це більше 23% населення.

Тобто два роки триває пандемія і за два роки зелена влада не змогла чи не захотіла зробити елементарне - виробництво кисню. Тепер його закупляють у Польщі! Про це щойно заявив міністр охорони здоров'я Ляшко. Радійте, 73 відсотки голосуючих за Зе!

Василь АВДІЙ



Теги:Василь Авдій, Владислав Кухар, ковід-19, вакцинація, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar