реклама партнерів:
Головна › Новини › 

В Австралії побудують унікальну будівлю з автономною електрикою від сонячних батарей

Незвичайну будівлю планує побудувати компанія Kennon у Мельбурні. Особливістю споруди стане те, що весь її фасад буде виконаний із сонячних батарей. Унікальна будівля у 8 поверхів під назвою 550 Spencer буде здатна не тільки повністю забезпечувати всі потреби в електроенергії для людей, що перебувають усередині, а й вироблятиме електрики більше за необхідну норму.

Сонячні панелі, яких буде понад 1000 одиниць, вмонтують у скло, а ним вкриють весь фасад будівлі. Напевно, серед користувачів готового проєкту буде багато офісних співробітників, комп'ютери яких функціонуватимуть повністю автономно, лише за рахунок сонячної енергії.

Усе це дає змогу користуватися електронною та побутовою технікою, комп'ютерами та зв'язком, займатися тим, що подобається, наприклад грати в онлайн-покер на mobilepokerclub і водночас абсолютно не хвилюватися про рахунки, які надійдуть вам наприкінці місяця.

Складнощі, що виникали під час проектування будівлі

Насправді, використання подібного методу не є чимось унікальним у світі, однак для Австралії - це новинка. Під час підготовки проекту майбутньої будівлі, інженерам і архітекторам довелося зіткнутися з цілим переліком труднощів, головною з яких став вибір самих сонячних панелей. За підсумком вибір припав на розробку від фірми Avancis, їхня продукція найкраще підійшла з урахуванням необхідних технічних вимог.

Крім того, що конструкторам потрібно було підібрати ідеальні панелі, заковика полягала і в процесі отримання сертифіката безпеки. Отримати його вдалося тільки після реалізації досить масштабного і складного проекту.

Для цього підрядник побудував будівлю, яка повністю копіювала розроблений проект, після чого її підпалили. Весь процес руйнування споруди вогнем документувався, і лише на підставі отриманих даних вдалося отримати необхідні дозволи. Будівництво вже почалося, а завершити його планують у 2023 році.

Потенціал енергії, що виробляється будівлею, і зниження викидів

Є розрахунки, на підставі яких заявляють, що будівля буде здатна виробляти до 142 кВт⋅год енергії. Дах конструкції стане свого роду місцем для відпочинку співробітників, панелі там розміщуватися не будуть. Замість них, висадять повноцінний сад із рослин. Завдяки такому рішенню, будівля може стати однією з найекологічніших у світі, оскільки дасть змогу знизити щорічний викид вуглекислого газу в атмосферу практично на 70 тонн.






Коментарі (0)
avatar