реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Уже й посол не витримав...

Український посол у Російській Федерації заявляє про складне становище української мови на території сусідньої держави.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко, передає TCH.ua з посиланням на УНІАН.

"Мені, як представнику країни, в якій мовне питання часто ставало предметом різних спекуляцій, є що сказати на цю тему. В нашій державі у сфері спілкування російській мові належить значне місце, і, хотів би особливо підкреслити - в Україні ніколи не було проблем з російською мовою або її використанням", - заявив Єльченко.

За словами українського посла, у Російській Федерації ситуація з українською мовою кардинально відрізняється.

"На жаль, ми не можемо зараз сказати "алаверди" по відношенню до ситуації з українською мовою в Росії. У вашій величезній і багатокультурній країні досі немає жодної школи, де б стаціонарно викладалася українська мова, не існує жодного видання українською мовою, не випускається жодної телепередачі", - підкреслив Єльченко.

За його словами, тут мають значення обидва аспекти вивчення мови або, точніше, відсутність можливостей для цього: і як з метою задоволення освітньо-культурних потреб українців, які проживають в Російській Федерації, а українці, як відомо, є третьою за чисельністю національністю в країні; і як іноземної мови.



Теги:українська мова, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar