реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Увага! Новий спосіб шахрайства!

Для того, щоб когось пограбувати, багато розуму не треба – грабіжник завжди обирає жертву, слабшу за себе. Під час крадіжки – «ловкость рук и ни какого мошенничества». А от в разі шахрайства вже потрібно застосувати усю свою винахідливість та майстерність, вміння увійти в довіру до жертви, а то й застосувати якісь артистичні здібності.

Коли до 52-річної Олени Сергіївни (завідувача їдальні однієї з шкіл міста) звернувся невідомий чоловік із питанням, мовляв, а чи не можна у вас відсвяткувати ювілей, пані й гадки не мала, чим це для неї обернеться.

Жінка, як завжди, того дня працювала в школі. Маючи багаторічний досвід роботи, вона відбула не один ювілей і не одне весілля. І цього разу, коли до неї підійшов досить солідний чоловік років 50-ти і попросився в оренду зал, вона залюбки погодилася. Лише сказала, що «добро» на свято може дати тільки директор школи. Чоловік погодився, пішов до керівника школи, узгодив і там питання.

Оскільки адміністративні питання були вирішені, Олена Сергіївна перейшла до обговорення меню, займалися цим майже годину, врешті-решт вони залишились задоволені один одним. І тут незнайомець сказав нібито ненароком, що він представник однієї з відомих партій, а в них під вибори розпродається всіляка побутова техніка «за смішними цінами» - холодильники, телевізори, пральні машини по 1000 гривень, пилососи по 500 гривень. Зі слів «партійця» він захотів віддячити жіночці за послугу і запропонував придбати щось і для себе. Та зраділа і одразу ж погодилася, от тільки ж грошей на холодильник та на пилосос у неї з собою не було, вона зателефонувала чоловіку, щоб той виніс 1500 гривень. Незнайомець сказав: «Не біда, ми з’їздимо до вас додому і заберемо гроші». І дійсно, на машині він приїхав до чоловіка Олени Сергіївни, узяв гроші, дізнався адресу, куди потрібно доставити техніку і поїхав, наказавши чекати. Подружжя чекало довго, до вечора, а потім зрозуміло, що їх обдурили і звернулося до міліції.

Це була вже друга подібна заява в міліцію, кілька днів до цього до чергової частини звернулася жіночка, що працює вахтером в одному з гуртожитків. Вона розповідала про 50-річного чоловіка, представника відомої партії, який пропонував їй купити ноутбук за тисячу гривень, а отримавши гроші, той безслідно зник.

Зараз співробітники Чернігівського міського відділу УМВС за двома фактами шахрайств порушили кримінальні справи за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає обмеження волі на строк до трьох років. Перевірка по справам триває, а от правоохоронці ще раз нагадують, що безкоштовний сир буває лише в мишоловці. Не вірте обіцянкам задарма щось придбати, бо це або крадені речі, або несправані, або Вас просто «розводять» на гроші.

Наталія Човпило
помічник начальника ЧМВ УМВС
по роботі з громадськістю та ЗМІ




Теги:шахрайство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar