реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Уряд -- неукраїнський! Так заявила УНП

Українська народна партія офіційно оголошує про відкликання своїх депутатів з парламентської коаліції, бо та фактично припинила виконувати взяті на себе зобов’язання.

Політика, яку проводять уряд і парламентська більшість, не є українською і державницькою.
У грудні минулого року УНП останньою з парламентських сил делегувала до демократичної коаліції у Верховній Раді двох своїх депутатів, щоб врятувати Україну від економічного та владного колапсу. Усвідомлюючи всі ризики такого різношерстого парламентського союзу, ми вважали, що в період кризи державі потрібна політична єдність для втілення чіткого плану економічних заходів.
Перебуваючи в складі парламентської більшості, УНП виконувала роль батога і для коаліції, і для уряду, змушуючи дотримуватись взятих на себе зобов`язань у межах «Угоди про створення коаліції «Національного розвитку, стабільності та порядку». Проте наші надії не справдилися.

Уряд не зміг змінити свою політику на користь національного виробника та захисту національного інтересу, як це пропонувала УНП у межах антикризової програми «Купуй, виробляй, захищай українське!».
Уряд не наважився скоротити закупівлю російського газу в 2009 році удвічі, що дозволило би зекономити на соціальні програми майже 7 млрд. доларів з бюджету. Влада не посміла виключити з газових угод положення щодо штрафних санкцій у разі скорочення обсягів закупівлі газу, як на цьому наполягала УНП.
Уряд зволікає з переведенням нафтопроводу «Одеса-Броди» в проектний прямий режим використання, хоча альтернативна – азербайджанська – нафта прибуває в Україну наприкінці вересня.

Уряд відмовився від ідеї УНП встановити ринкову орендну плату за базування Чорноморського флоту РФ у Криму – на рівні $ 5-10 млрд. Наші колишні партнери по коаліції в парламенті не підтримують проект постанови «Про визнання зобов’язань колишнього «Ощадного банку» СРСР перед громадянами України боргом Російської Федерації». Така політика не є українською!

Усупереч здоровому глузду, уряд, навпаки, збільшує податкове навантаження на український бізнес. Проект постанови УНП на підтримку малого та середнього бізнесу (щодо скасування урядової постанови №366 «Про сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування») не знайшов прихильників серед колег по коаліції.

Так само, як не знайшла підтримки і наша вимога обмежити імпорт продуктів з інших країн, збільшивши виробництво українських харчів силами українських селян. Зареєстровані у Верховній Раді законопроекти «Про внесення змін до закону «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про особисте селянське господарство», «Про ринок земель» так і залишаються проектами. Така політика не є державницькою!
Більшість ініціатив УНП, в тому числі законодавчих, не розглянуті ні на засіданнях уряду, ні на зборах коаліції. Українська народна партія, яка послідовно відстоює державницькі інтереси України, не може виконувати роль ширми, покриваючи сумнівні загравання уряду Юлії Тимошенко з Партією регіонів та погоджуючись на недвозначні натяки про перехід від демократії до диктатури.

Ми хочемо жити в демократичній, українській Україні з незалежною зовнішньою і внутрішньою політикою. Ми висуваємо власного кандидата в президенти – лідера Української народної партії Юрія Костенка – і виходимо з неукраїнської і недемократичної коаліції.

Джерело: прес-служба УНП.




Теги:Українська Народна Партія, УНП


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Украинская народная партия – троянский конь! УНП – с самого начала была провокационно-раскольнической партией. И этому есть доказательства. Раскол РУХа – на ее совести, раскол коалиции раньше, также без ее участии не произошло, Последующие ползучие демарши-действия лидера этой партии Костенка и руководителя фракции в парламенте Доджика свидетельствуют о том (и вчерашнее выступление по ТРК «Украина» Доджика), что эта партия – враждебная по отношению к Украине. На словах – одно, а на деле – совсем другое. «Опыт» членов УНП показывает (и доказывает!), что они всегда, в самую трудную годину вносили смуту, как и сейчас, в стабильность государственности. Последний демарш этой партии показывает, что в депутатство пролезли они только как Троянский конь… И не смешите людей, что УНП, дескать, «постійним батогом». Вы думаете, что вы умнее всех, когда поучаете иных людей. Все хватит! Простой люд узрел, кто и чего стоит! Как и Ющенко, так и УНП, сочуствующая ему партия, подножки все время Юльке подставляли и подставляете! Последний пример – этому доказательство!. Ни о какой стабильности в действиях УНпевской партии никогда не было и быть не может. Предатели и провокаторы – верхушка УНП! А с президентством Костенка вообще было бы смешно, если бы не было столь драматично. И он (Костенко) и его окружение хорошо понимают, что в УНП сегодня – нулевой рейтинг, как и в их «дядюшки Сема» - Президента. Но опять же – что-то движет же к этому? И тут дело вовсе не в президентстве, а главное – нарведить украинской политике главы Кабинета Министров. Да и не только главе Кабмина, а и вообще украинской державности! Раскол и дестабилизация – вот сущность истинной политики УНП! Добавлю: я не сторонник Юльки.
avatar