реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

УПЦ МП позбавили мільйона від православного Нусенкіса

Один із найбільших спонсорів Української православної церкви Московського патріархату, голова холдингу "Донецьксталь" Віктор Нусенкіс, згортає фінансову підтримку церкви.
Таке рішення він прийняв після конфлікту з першоієрархом церкви митрополитом Володимиром (Сабоданом) під час Помісного собору УПЦ МП, пише "Комерсант-Україна".

На соборі планувалося ухвалити новий Статут церкви, який передбачав, на думку його супротивників, розширення її автономії. Як розповіли джерела газети, Нусенкіс як делегат від мирян Донецької єпархії у своєму виступі назвав собор "збіговиськом", за що митрополит Володимир зробив йому зауваження.

Після цього Нусенкіс нібито заявив, що "автокефалії в УПЦ МП ніколи не буде".
Джерела стверджують, що в суперечку з підприємцем вступив митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), відомий своїми публічними заявами про необхідність автокефалії. Він зазначив, що якщо віруючі УПЦ МП приймуть відповідне рішення, то вона буде.

У відповідь Нусенкіс сказав, що "ніякої автокефалії і близько бути не може".
Голова холдингу "Донецксталь", за даними видання, надавав значну допомогу УПЦ МП, жертвуючи митрополії – щомісяця 1 млн грн.Тепер ці кошти церква може втратити, оскільки після скандалу, який стався на соборі, Нусенкіс вважає недоцільним підтримувати УПЦ МП.

Підтвердженням цих намірів стало припинення фінансування виробництва й виходу в ефір програми "Мир православ'я", яка транслювалася на телеканалі "Глас".
Цю інформацію підтвердив прес-секретар митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко: "Фінансування програми справді припинено, наступний її випуск вийде на радіо "Ера", а не на телеканалі "Глас".

За інформацією "Комерсанта", тепер кошти, які Нусенкіс виділяв митрополії, він збирається направити на фінансування організацій, які виступають проти автокефалії УПЦ МП.
Зв'язатися з Нусенкісом і підтвердити цю інформацію виданню поки не вдалося.
Експрес



Теги:УПЦ МП, митрополит Володимир, Помісний Собор, автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar