реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

УНП заявляє про чергову провокацію «Свободи»

Про чергову грубу провокацію, спрямовану на дискредитацію національно-демократичних сил, з боку ВО “Свободи” та її представників у Тернопільській обласній раді заявляє Тернопільська обласна організація Української народної партії. Так, ВО “Свобода” в особі голови Тернопільської обласної Ради Кайди пішла на свідому провокацію, зробивши все, щоб звернення облради до парламенту з вимогою зняти законопроект “Про мови” з голосування не було прийнято і звинувативши у цьому УНП.

Далі текст заяви повністю.

30 вересня було розповсюджено заяву про те, що фракція УНП нібито відмовилася підтримати звернення до Президента України з вимогою зняти з голосування законопроект “Про мови”, який суттєво обмежує функціонування української мови.
Українська народна партія і на центральному, і на обласному рівнях неодноразово заявляла про своє негативне ставлення до змін до мовного законодавства, спрямовувала відповідні звернення до Президента України та Верховної Ради з вимогою зняти законопроект з голосування, закликала та проводила акції громадянської непокори майже у всіх областях України. Зокрема, обласна організація УНП ще три тижні тому виступила з відповідною заявою, яка була надрукована в найтиражніших тернопільських ЗМІ.
Більше того, саме активна протидія з боку УНП не дозволила свого часу схвалити зміни до закону України “Про державну службу”, яким розширювалося вживання російської мови, як обов’язкової для здачі кожним державним службовцем.
Натомість, судячи з того, як вчора, 30 вересня, розвивалися події на сесії обласної ради, представники ВО “Свобода” пішли на свідому провокацію, зробивши все, щоб звернення з вимогою зняти з розгляду у Верховній Раді законопроект “Про мови” не було прийнято і Тернопільщина у «дурному вигляді» прозвучала на всю Україну.
Зокрема, не було належним чином організоване позачергове засідання Тернопільської обласної ради, про яке депутати повідомлялися в авральному режимі. По-друге, депутатам повідомлялося, що сесія скликається для розгляду одного «технічного» бюджетного питання. Це стало наслідком того, що в сесійній залі зібралося лише 70-75 депутатів, причому від 10 до 20 депутатів представляли провладну депутатську групу «Стабільність і реформи», тобто було нереальним прийняття будь-якого позитивного рішення.
Але, незважаючи на ці обставини, а, можливо, і, користуючись нечисельною присутністю фракцій УНП та «Нашої України», голова облради запропонував внести в порядок денний звернення до Президента України з вимогою зняти з голосування законопроект “Про мови”. Таким чином, Українська народна партія вважає, що Олексій Кайда як голова Тернопільської обласної ради зробив все, щоб відповідне голосування було провалене.
Очевидно, що такі дії мали на меті створення чергового популістського піар-приводу для місцевої організації ВО “Свобода” напередодні виборів до органів місцевого самоврядування.
Мета цієї провокації - дискредитація національно-демократичних сил.
Крім того, очевидно, у такий спосіб керівництво “Свободи” вирішило приховати повну управлінську некомпетентність своєї політичної сили на Тернопіллі та відвернути увагу громадськості від невиконання програми ВО “Свобода”, з якою ця політична партія йшла на вибори 2009 року.
Українська народна партія нагадує: подібними провокативними методами свого часу користувалися каральні органи НКВС для протидії УПА, коли організовували різного роду провокації від імені національного підпілля.
Українська народна партія закликає мешканців Тернопільщини бути пильними та не звертати уваги на ці та інші провокації з боку політичних сил, метою яких є лише збереження себе у владі.

Прес-служба Української народної партії





Коментарі (3)
avatar
1
ВО "Свобода" - как кошка, сама по себе гуляет, сама себе на уме (или без ума?). УНП - не первая, и видно не последняя партия, которая пострадала от ВО "Свобода".
avatar
2
да валить вас лібералів треба з політичного олімпу, чи то пак підніжжя.
avatar
3
Ще хто зна на чиї гроші та Свобода рокручується -- чи не Бєні Коломойського? Власне, у Тернопіль призначати депутатів зі Львова -- це ж треба як не довіряти навіть своїм, галичанам! Тому і чернігівською Свободою керує посланець зі Львова.
avatar