реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

УНП вимагає звільнення керівника «Чернігівгаз» за непрофесіоналізм

Жахливий вибух з людськими жертвами у житловому будинку у Чернігові 26 березня ц. р. по вулиці 50 років ВЛКСМ вкотре поставив перед громадськістю Чернігівщини питання про безпеку життя громадян. Ця наріжна проблема у першу чергу залежить від професіоналізму та моральних якостей відповідних керівників. Тому закономірно виникло питання: чому дехто з посадовців так поспішно висунув власні версії трагедії, не дочекавшись остаточних результатів офіційного розслідування ?

Наприклад, за версією прес-служби Держгірпромнагляду причиною потужного вибуху газу в житловому будинку Чернігова стало необережне поводження з газовим обладнанням одного з мешканців. Постраждалий власник квартири зізнався, що залишив відкритим кран на газовій плиті в кухні і пішов спати, а коли прокинувся, то включив в цьому приміщенні світло, що й призвело до потужного вибуху.
У той же час начальник чернігівської міліції озвучував іншу причину вибуху. Тому слідчим відділом УМВС України в області порушена кримінальна справа за ч. 2. статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом…).
Найбільш шокуючим для багатьох стало інтерв’ю телеканалу «Детинець» голови правління ПАТ«Чернігівгаз» Алли Ярової, яка підозріло поспішно у першу ж добу після вибуху, порушуючи таємницю слідства, знайшла винного.
Ось цитата мовою оригінала з її інтерв’ю: «Предварительные выводы – суецид… Вчера, скажем так (он же главный герой и он же пострадавший на 90% ожогов), он фактически дал вчера показания органам милиции. Ну, и в том числе в присутствии наших работников, присутствии врачей о том, что он поругался с женой и таким образом решил отомстить и уйти из жизни».
Водночас прес-служба ПАТ «Чернігівгаз» повідомила, що «зі слів сусідів по будинку, сім`ю, яка проживала в даній квартирі, можна віднести до розряду неблагонадійних».
Не тільки батьки загиблого Ільїна сумніваються у версії самогубства їхнього сина і «неблагонадійності» його сім’ї. Більше того, якщо брати до уваги те, що він працював водієм у ПАТ «Чернігівгаз», то ця заява Алли Ярової ще більше насторожує.
Якою б не була остаточна офіційна версія причин вибуху, заява Алли Ярової про суїцид, почутий її працівниками від жертви вибуху, є непрофесійною та аморальною.
Мешканцям Чернігівщини треба поспівчувати, що такі особи керують небезпечною для життя галуззю.
Можна тільки уявити, які ж кадри підбирає ця посадова особа на місцях ?
Нагадаю, у минулому році жителі міста Чернігова пережили незаконні погрози збоку ПАТ «Чернігівгаз» відключити газ в разі термінового не укладання з ним угоди. А в місті Ніжині минулого року цей монополіст влаштував справжній «газовий терор» проти сотень мешканців п’ятиповерхівок по вул. Подвойського і Московської. Їм було відключено газові колонки і поставлено перед вибором: або «шукати альтернативні шляхи», що часто зводиться до банального вимагання хабара, або купувати і встановлювати електробойлери. Про ці неподобства писала газета «Сіверщина» в кінці минулого року, а голова УНП Ю. Костенко звертався з цього питання до прем’єр-міністра М. Азарова.
Чернігівська обласна організація Української Народної партії пропонує власникам ПАТ «Чернігівгаз» розглянути питання про доцільність перебування на посаді голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Алли Ярової.
Від цього залежить наша безпека.

Чернігівська обласна організація Української Народної партії





Коментарі (5)
avatar
1
Припиніть тупо піаритися на людському горі. Ясно, що непрофесіонали, як і у багатьох інших сферах. Не сидіть на печах за клавіатурами, ідіть в народ, організовуйте прибирання сміття тощо. Життя нічому не вчить колишніх комсомольців.!
avatar
2
Станіславе, писав би прямо: не зачипайте монополістів і взагалі усіх сильних цього світу, бо це - піар. Я б їх би сам зачіпив, але якось ллячно...
Тому і іншим зась.
Мовчить або труситься від страху разом зі мною і такими як я.
Геть, ганьба вискочкам!
avatar
3
Соломасі
Ви ж розумієте, що завдяки діяльності вашого теперішнього поплічника Ющенка "маємо те, що маємо", або те, що дехто натворив. Імітацією або симулякрами боротьби нікого наразі не здивуєш. Треба щос бефективніше. Може ви пропонуєте збройну боротьбу, то очолюйте її, ми приєднаємося. Ато, як кажуть у простому люді "звиздіти - не камені ворочати".
avatar
4
Що за тоталітарні манери - публікувати тільки хвалебні оди, Соломахо?
avatar
5
1. Взяв, вперше, за приклад з найбільш просунутих опозиціонерів (особливо на ТБ у шустера-кісельова-кулікова), які так подобаються просунутому патріотичному електорату.
2. Шановний, невже не доходить чому бузини-пиховшики і К так довбають Ющенка?
Це був перший президент, який поводив себе як українець (зі своїми недоліками і фобіями) і не цурався цього як дехто.
Те що Ющенко наробив кадрових помилок і, нажаль, досі вважає себе месією, то це мине.
Дивись в корінь...
3.Щодо "маємо те, що маємо"?
Дійсно має ще досі незалежну України, а могли давно бути в СНГ чи як їх там.
avatar